Buldan'dan Kobani Davası açıklaması: İddianamenin sarayda hazırlandığını biliyoruz

"Bu dava düştü, düşecek. Onların ellerine ayaklarına dolandı, dolanmaya da devam edecek"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sincan Cezaevi'nde devam eden ve Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ dahil 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası'nın bugünkü duruşmasından önce cezaevi önünde açıklama yaptı. Duruşmayı ayrıca EMEP, EHP, TKP, KESK ve bazı sivil toplum kuruluşları ile sendika yöneticileri de takip ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"MHP Genel Başkanı'nın isteği üzerine hazırlanan bir iddianame"

Kürt siyasi tarihinin önemli aktörlerinin yargılandığı bir dönemin yaşandığını ve yargılanan her bir arkadaşlarının bu ülkenin demokrasisi ve barışı için mücadele eden kişiler olduğunu ifade eden Buldan, şunları söyledi:

Bu ülkeyi yönetenler, başta Kürt düşmanlığı olmak üzere Kürtleri siyasi arenadan ve Türkiye'deki siyasi hareketten tasfiye etmek üzere bu tür kumpas davalarını önüne koydu. Biz bu davanın bir kumpas davası olduğunu biliyoruz ve bu davanın iddianamesinin sarayda hazırlandığını da biliyoruz. Cumhurbaşkanının ve onun küçük ortağı olan MHP Genel Başkanı'nın isteği üzerine hazırlanan bir iddianamenin; ne kadar boş ve yersiz olduğunu arkadaşlarımız yargılama sürecinde tek tek ortaya çıkardılar. Bu ülkenin hem Cumhurbaşkanının hem yargısını hem adaletini yargılamaya çalıştılar. Bugün bu ülkeyi yönetenlerin bu kumpas davasının sonucunda HDP kapatma davası ile bur bağ kuracaklarını da çok iyi biliyoruz

"Kapatma davası ile bağ kuracaklarını biliyoruz"

2014 yılında yaşanan bir süreç ile ilgili 2016 yılında cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu meseleyi bir siyasi malzeme haline getirerek seçim kampanyasında kullanmasının bugünlerin yaşanacağının bir emaresi olduğunu kaydeden Pervin Buldan, "Üzerinden tam altı yıl geçtikten sonra 2022 yılında bu davanın açılması bu ülkenin, bu zihniyetin; Kürtler başta olmak üzere Türkiye'nin siyasi tarihine kara bir leke sürmeyi sürdürdüler. O günden bugüne kadar bu meselenin, bir siyasi mesele haline getirilmesinin elbette büyük bir amacı var. Ve bu ülkeyi yönetenler bir kez daha, kendi koltuklarında oturabilmek için iktidarlarını sürdürebilmek için Kobani kumpas davasını kendilerine malzeme yapmayı sürdürecekler. Bunun farkındayız" dedi.

"Adil bir yargılama yapılmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz" diyen Buldan, "Çünkü talimat saraydan, bizzat cumhurbaşkanından ve onun küçük ortağı MHP'nin genel başkanından alınıyor" şeklinde konuştu.

"Yeni kumpaslara giriştiler ancak bunların tamamı beyhudedir"

Sözlerine, "Şimdi kumpas dava ellerine ayaklarına dolandığı için yeni yeni kumpaslar yaratmak peşindeler" diyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "İkinci bir dalgayla yeni bir süreci başlatıp farklı arkadaşlarımızı da gözaltına alıp yeni bir tutuklama süreci başlattılar. Ancak bütün bunların beyhude çabalar olduğunu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bu dava düştü, düşecek. Bu dava, onların ellerine ayaklarına dolandı, dolanmaya da devam edecek" dedi.

Buldan, "Ellerinde hiçbir gerekçe, hiçbir somut delil olmadığı için yeni yeni kumpaslar, ikinci dalgalar yaratmaya çalışsalar da bu davanın düştüğünü ve düşeceğini özellikle belirtmek istiyorum. Bu davanın sonucunun; mutlaka Türkiye siyasi hareketine, Türkiye yargısına, Türkiye'nin vicdanına ses olması gerektiğini ifade ediyorum" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU