Kılıçdaroğlu’ndan 15 Temmuz mesajı: Yürekli bir savcı arıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde savcılara çağrıda bulundu

Fotoğraf: AA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin üçüncü yılında FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

“Yürekli bir savcı arıyorum, Erdoğan’ı çağıracak ve soracak; ‘Ne istediler’ ve ‘Siz ne verdiniz’” ifadesiyle başlayan ve CHP’nin resmi sosyal medya hesabında paylaşılan mesaj şu şekilde: 


Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Recep Tayyip Erdoğan’ın, FETÖ ile iş birliğinin itirafı niteliğindeki “Ne istediniz de vermedik?” sözü, kumpas dönemini karakterini en doğru şekilde betimlemesi bakımından tarihseldir. İşte kilit cümle budur: “Ne istediniz de vermedik?”

Ben yürekli bir savcı arıyorum. Halen ülkemize yürekli savcılar bulunduğuna inanıyorum, inanmak istiyorum. Cumhurbaşkanı dahi olsa Erdoğan’ı çağıracak ve soracak; “Ne istediler” ve “Siz ne verdiniz?” İşte o gün FETÖ’nün siyasi ayağı çözümlenmiş olacaktır. İşte o gün bu kanlı darbe girişimi aydınlığa kavuşmuş olacaktır. İşte o gün 20

Temmuz sivil darbe sürecine sokulan Türkiye’nin hukuk düzeni, darbe hukukundan arınma yolunda en büyük adımı atmış olacaktır.

Ve o gün gerçekten de cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak konusunda çok büyük bir yol kat etmiş olacağız. Ve o gün cumhuriyeti kuranların vasiyetini yerine getirmiş olacağız."

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU