Mansur Yavaş'tan Van'da "Selahattin Demirtaş'ı istiyoruz" diyen vatandaşa: İnşallah

Mansur Yavaş, CHP Belediye Başkanları Çalıştayı için bulunduğu Van'da, Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı ve yurttaşları selamladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Belediye Başkanları Çalıştayı için bulunduğu Van’da, Cumhuriyet Caddesi’ndeki esnafı ve yurttaşları selamladı / Fotoğraf: ANKA

CHP'li Belediye Başkanları, Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak için bugün Van'da bir araya geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kente gelmesini bekleyen belediye başkanları Van'ın birçok bölgesinde esnafı ziyaret etti, yurttaşların dertlerini dinledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Van'da kentin en işlek merkezlerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesi'nde yurttaşları selamladı. Yavaş'a, Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak da eşlik etti.

Yavaş, cadde boyunca özellikle üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan bir toplam tarafından merakla takip edildi.

Vanlı yurttaşların "Mansur Başkan" sloganları ile karşıladığı büyük ilgi ve alaka gören Yavaş, yurttaşlarla fotoğraf çektirdi, sohbet etme fırsatı buldu. Bir yurttaş Yavaş'a,  "Senden adalet bekliyoruz, sizi seviyoruz, Hakkari'ye de gidin" diye seslendi. Yavaş ise yurttaşlara "Teşekkür ederim, Allah razı olsun" yanıtını verdi. Yavaş, Van Spor taraftar grubu başkanı bir genç ile sohbeti sırasında; "Biz Ankaragücü'nü kurtardık darısı sana" dedi.

"Selahattin Demirtaş'ı istiyoruz"

Ziyaret esnasında bir Vanlı, HDP'nin cezaevinde bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hatırlattı. Vanlı vatandaş, Yavaş'a, "Selahattin Demirtaş'ı istiyoruz" demesi üzerine Mansur Yavaş, "İnşallah" diye cevap verdi.

Öte yandan başka bir Vanlı ise Yavaş'a, "Başkanım siz oy zamanında gelip bize bakıyorsunuz" dedi. Yavaş ise vatandaşa cevap olarak, "Biz oya gelmedik ben belediye başkanıyım" yanıtını verdi.

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da esnaf ziyaretleri sırasında karşılaştığı Mansur Yavaş'la bir kafede kısa bir süre sohbet etti.

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU