Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den 15 Temmuz mesajı: Zedelenen adalet ve merhamet için muhasebe etme zamanı

2017 yılında istifa ederek görevden ayrılan eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Mehmet Görmez / Fotoğraf: AA

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıldönümünde kişisel Twitter hesabından mesaj paylaştı.

“15 Temmuz, Yüce Allah’ın yüreklerimize indirdiği sekinet, lütfettiği nusret ve zafer için milletçe hamdetme zamanıdır” diyen Görmez şu ifadeleri kullandı:

Dünyadaki tüm mazlumların aziz milletimize yaptıkları duaları yadetme zamanıdır. Maneviyatımızın ve ahlakımızın gördüğü zarar için üzülme zamanıdır. 
15 Temmuz; sonsuz merhametin ve yanılmaz adaletin yegane sahibine şükrümüzü eda etme zamanıdır. Dini hayatımızda açılan yaraları topyekün sarma, suçlular için adaleti tereddütsüz tecelli ettirme, masumlar için hak ve merhameti işler kılma zamanıdır.
15 Temmuz; tankların üzerine imanla yürüyen aziz şehidlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle yadetme zamanıdır. Zedelenen adalet ve merhamet için muhasebe etme zamanıdır. Bugün darbenin getirdiği kötülükleri geride bırakarak birlik ve beraberlik için dua zamanıdır.

 

 

2017'de istifa etmişti

2010 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanan Görmez 7 yıl boyunca bu görevde kaldıktan sonra 2017 yılında istifa etmişti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında da Diyanet İşleri Başkanı olan Görmez, darbe girişimi yaşandığının anlaşılması üzerine ülkedeki tüm camilerden sela okunması talimatını vermişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU