Siyasetçilerden 15 Temmuz mesajları

Darbeye direnişin üçüncü yılında siyaset dünyasından pek çok isim, sosyal medyada 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin paylaşımlarda bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısındaki 15 Temmuz Şehitler Abidesi'ne çiçek bıraktı.

Erdoğan, Twitter hesabından o anlara ilişkin videolu paylaşımda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra beraberindeki şehit yakınları ve gazilerle yürüyerek Beştepe Millet Camii'ne geçen Erdoğan, Hatm-i Şerif Merasimi'nde şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu.

Hatm-i Şerif Merasimi, Cumhurbaşkanlığı'nın Twitter hesabından da paylaşıldı.

 

Oktay: Bu destansı direniş ruhu, ilelebet canlı kalacaktır

Twitter'dan 15 Temmuz'a ilişkin paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bu destansı direniş ruhu, ilelebet canlı kalacaktır" ifadelerine yer verdi.

 

Soylu: Tarifi olmayan bir kahramanlık destanı

15 Temmuz mesajı yayımlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de darbe dönemlerinin sona erdiği vurgusu yaptı. 

Soylu mesajında, "15 Temmuz gecesi aziz milletimiz, tarife muhtaç olmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır" dedi.

İçişleri Bakanı, Twitter'dan da videolu bir mesaj paylaşımında bulundu.

 

Çavuşoğlu: Darbe’ye darbe yapan bu aziz milletin mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Twitter'dan paylaştığı videolu mesajında, "15 Temmuz'un yıl dönümünde demokrasi ve vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Darbe’ye darbe yapan bu aziz milletin mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.  

 

 

Gül: Millet iradesinden başka hiçbir beşeri güç karşısında diz çökmeyeceğimizi tüm dünyaya gösterdik

15 Temmuz mesajı yayınlayan bir diğer isim de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül oldu.

Bakan Gül mesajında "15 Temmuz gecesi, millet iradesinden başka hiçbir beşeri güç karşısında diz çökmeyeceğimizi tüm dünyaya gösterdik" ifadelerini kullandı.

 

Albayrak: Ölümü öldüren, korkuyu korkutan bu milletin neferi olmak bizim en büyük gurur nişanımız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da 15 Temmuz'un üçüncü yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Albayrak paylaşımda, "O gece ölümü öldüren, korkuyu korkutan bu milletin neferi olmak, bizim en büyük gurur nişanımızdır" dedi.

 

Koca: Yıldızlaşan milyonlarca yürek, bir tek ay yıldızın istikbal ve istiklali içindi, minnettarız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 15 Temmuz paylaşımında, "Yüzlerce şehit, binlerce gazi ve bir gecede çıplak ellerle tarihe el koyarak yıldızlaşan milyonlarca yürek, bir tek ay yıldızın istikbal ve istiklali içindi" ifadelerini kullandı.

 

Ersoy: 15 Temmuz irademizi test etmek isteyenler için mutlak bir uyarıdır

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla paylaşımda bulunan bir diğer isim de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu.

Ersoy mesajında, "Türkiye’yi karanlığa mahkum etmek isteyenlere karşı, ülkesinin aydınlık geleceğini canı pahasına müdafaa eden bu yüce milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Altun: Milletimizin açtığı bu demokrasi kapısı bir daha asla kapanmayacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılında Twitter'dan, "Milletimizin açtığı bu demokrasi kapısı bir daha asla kapanmayacak" cümlesiyle videolu mesaj paylaştı.

 

Kılıçdaroğlu: Darbeleri ve darbe girişimlerini tarihin çöp sepetine atmak için Cumhuriyeti gerçek bir demokrasi ile taçlandırmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Darbeleri ve darbe girişimlerini tarihin çöp sepetine atmak için Cumhuriyeti gerçek bir demokrasi ile taçlandırmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

 

Akşener: Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milletimizin vatan hainlerine karşı, ülkesine, devletine ve millî iradesine sahip çıktığı destandır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, videolu mesajında "Demokrasi ve Millî Birlik Günü, milletimizin vatan hainlerine karşı, ülkesine, devletine ve millî iradesine sahip çıktığı destandır. O karanlık gecede kahramanca mücadele verirken Şehit düşen vatan evlatlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Karamollaoğlu: Rabbim milletimize bir daha böyle bir gece yaşatmasın

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle videolu mesaj yayınladı.

 

Birlik ve beraberliğin tesisine dikkat çeken Temel Karamollaoğlu, "15 Temmuz'u gösterişli, büyük programlarla anmaktan ziyade bu teşebbüsün arka planını tam manası ile anlamak ve gerekli tedbirleri almak mecburiyetindeyiz" dedi.

SP Genel Başkanı olağanüstü hal uygulamalarına da değinerek, sonlanması gerektiğini belirtti.

HDP: Halk iradesine yönelik her türlü saldırı darbedir

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise "Halk iradesine yönelik her türlü saldırı darbedir. 15 Temmuz darbe girişimine, OHAL dönemine ve uygulamalarına, kayyımlarda cisimleşen darbeci zihniyete bu nedenle karşıyız" denildi.

 

Perinçek: Türk Ordusu ve milletin omuz omuza vermesiyle Amerikan gladyosu yerle bir edildi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de darbe girişimine ilişin mesaj yayınladı.

15 Temmuz gecesinin bir kader gecesi olduğunu belirten Perinçek,  “Türk Ordusu ve milletin omuz omuza vermesiyle Amerikan gladyosu yerle bir edildi” ifadelerini kullandı. 

 

 

Gül: Canlarını milli irade uğruna demokrasimiz için feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum

Sosyal medya üzerinden darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde paylaşımda bulunan bir diğer isim de eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül oldu. 

Gül, paylaşımında "15 Temmuz hain darbe girişimine karşı direnip, canlarını milli irade uğruna demokrasimiz için feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

Davutoğlu: 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle anıyorum

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu da Twitter'dan yaptığı videolu paylaşımda, "15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU