TÜRGEV ve Ensar şikayet etti... RTÜK'ten televizyonlara 'Kılıçdaroğlu' cezası hazırlığı

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı paylaşımında "Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve 'yorumsuz' bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salı akşamı paylaştığı videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinin başında olduğu TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'deki TURKEN Vakfı'na para aktardığı ve bu ülkeye kaçacakları iddiasını dile getirmişti.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV ile ilgili RTÜK'te ceza raporu hazırlatıldığını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Karar pazartesi günü"

Taşcı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD’ye  para aktarılmasıyla ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK ceza raporu hazırlattı. 
Dosyalar Pazartesi günü Üst Kurulda görüşülecek!
Şikayetçi TÜRGEV ve ENSAR! 

RTÜK, Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlamayı suç saydı! 
Gerekçe 'doğruluğu kesinleşmemiş”' Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve 'yorumsuz' bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor. Karar Pazartesi günü…   

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu salı günü yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetmişti:

Türkiye'den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süslü verdikleri vakıflar. Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve Ensar. Bu vakıflar başlıyor. Paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar... Bir 10 milyon dolar. Bir 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir TÜRGEV, bir ENSAR. Bir TÜRGEV, bir ENSAR... Durmuyorlar. Para gönderimi listesinin sonu yok. Hepsinin dökümleri elimizde.

Erdoğan çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Çık söyle. Aileden kim gönderiyor bu paraları? Ve yine ailenden kim alıyor bu paraları karşı tarafta? Yani Amerika'da. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU