Kılıçdaroğlu’ndan NATO çıkışı: Gerekeni yapmaya hazırız

CHP lideri, “Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis'e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin NATO’dan çıkma önerisine ilişkin, “Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis'e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından NATO’ya ilişkin paylaşımda bulundu.

“Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim” diyen Kılıçdaroğlu, “ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis'e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP lideri şöyle devam etti:

Biz neoliberalizme karşı olduğumuz kadar toprağımızda yabancı askere de karşıyız. Gerekeni yapmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız iktidar sahipleri? Bu da sizin samimiyetinizin turnusol kağıdı olsun. CHP hazırdır, bekliyoruz.

Bahçeli ne demişti?

Bahçeli, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma talebi hakkında konuşurken Türkiye'nin itirazlarının dikkate alınmaması durumunda "işbirliğinden ayrılmanın dahi göz önünde bulundurulması" gerektiğini söylemişti.

MHP lideri, "Mesela 'Asya ve Orta Doğu Güvenlik Örgütü' ismiyle kurulacak güvenlik teşkilatı aynı zamanda NATO'nun dünya genelinde dengelenmesini de sağlayacaktır" önerisini gündeme getirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU