Birlikte kaçan mahkum ve görevlinin kaldığı motel odası için onlarca kişilik kuyruk oluştu

Motel 41'in 150 numaralı odasının şu anda en az 60 kişiden oluşan bir bekleme listesi var

ABD'nin Indiana eyaletinde Vicky White ve Casey White'ın kısa süreliğine kaldığı motel odası, görünüşe göre turistler için tüyler ürpertici bir cazibe merkezi haline geliyor. Yerel basın şu anda odayı rezerve etmek için uzun bir bekleme listesi olduğunu bildiriyor.

Alabama merkezli haber portalı AL.com'un motelde çalışan ve adı açıklanmayan bir resepsiyon görevlisinden aktardığı üzere, Motel 41'in zemin katında yer alan 150 numaralı oda için şu anda en az 60 kişiden oluşan bir bekleme listesi var.

Akraba olmayan Vicky ve Casey White, Lauderdale County Hapishanesi'nden kaçmış ve odayı kolluk kuvvetlerinden saklanmak için mola yeri olarak kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hapishane görevlisi Vicky White ve hapishanede mahkum olan Casey White, 29 Nisan'da cezaevinden kaçtıktan sonra bir haftadan uzun süre boyunca çift kişilik yatak ve kablolu televizyon gibi olanaklar sunan bu odada kalmıştı.

İkili 9 Mayıs'ta Indiana'ya bağlı Evansville'deki motelden de kaçmıştı.

Moteldeki resepsiyon görevlisinin AL.com'a söylediği üzere moteldeki odaların gecelik konaklama fiyatı 63 dolar civarında.

Görevli, 150 numaralı odanın şu anda daha yüksek bir fiyattan rezerve edilip edilmediğiniyse teyit etmedi.

White'lar bir Cadillac sedanla kaçmış ama motelden sadece yaklaşık üç kilometre ötede polis tarafından köşeye sıkıştırılmıştı.

Vicky White yakalandıktan sonra kendini vurarak intihar edip hayatını kaybetmişti. Casey White ise tutuklanarak Alabama'ya geri götürülmüştü.

Polisin aktardığına göre, yetkililer hapishanedeki telefon görüşmesi kayıtlarının White'ların konuşmalarını ortaya çıkarmasının ardından ikilinin ilişki içinde olduğunu öğrenmişti.

Islahevi memuru Vicky White, Casey White'la 2020'de Lauderdale County Islahevi'nde tanışmıştı. Casey tesise dönmeden önce geçici olarak eyalet hapishanesine nakledildiğinde de Vicky onunla temasını sürdürmüştü.

Yetkililer Vicky White'ın 5. defa Yılın Çalışanı ödülünü almak üzere olduğunu ve ıslahevi memuru olarak etkileyici bir sicili olduğunu aktarmıştı.

Fakat Vicky White'ın ölümünün ardından yürütülen soruşturma memurun Casey White'a fazladan yiyecek vermek de dahil olmak üzere ayrıcalıklı muamele yaptığını ortaya çıkarmıştı.

Ağırlaştırılmış cinayet suçlaması yöneltilen zanlı Casey White önce suçu kabul etmiş ama daha sonra 2015'te iki çocuk annesi 58 yaşındaki Connie Ridgeway'i öldürdüğüne dair itirafını geri çekmişti.

Zanlı, şiddet içeren bir dizi başka suçtan hüküm giymişti.

Şu anda 10 günlük hapisten kaçışıyla ilgili soruşturmada DNA örneği vermesi emredildi.

Mahkeme kayıtlarının gösterdiği üzere, 38 yaşındaki mahkumdan 21 Mayıs'a kadar ya da "mümkün olan en kısa sürede" numune paylaşması istendi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU