CHP'li Altay: Partideki iklim, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde

"CHP’de genel başkanın cumhurbaşkanı adayı olduğu yere başkası aday olamaz"

CHP'nin hafta sonu İstanbul Maltepe'de düzenlediği mitingden. Fotoğraf: Twitter / @CHPfotograf

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisindeki genel iklimin Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adayı olacağı yönünde olduğunu ifade etti. Altay, “Ama Sayın Genel Başkan 6’lı masa’yı işaret ediyor, 6’lı masa ne yapar bilemeyiz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP’li Altay ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Yazının ilgili kısmı şöyle:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay işin adını koydu. “Mırın kırın etmenin anlamı kalmadı. ‘Gönlümüzün adayı Kılıçdaroğlu’ deniyordu, o ‘gönlümüzün’ kısmı biraz kalktı. CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu” dedi. Engin Altay’ın, “CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu” açıklaması sadece şahsi görüşü değil, parti yönetimine hâkim olan havayı yansıtıyor.. Engin Altay, Maltepe mitingi ile birlikte artık gönlümüzün adayı Kılıçdaroğlu aşamasının geçildiği, CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu noktasına gelindiği kanaatinde.

Bu sözlerinin biraz daha açmak için dün Engin Altay’ı aradım.

“Partideki iklim, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde. Ben o yüzden artık gönlümüzün adayı Kılıçdaroğlu demeyelim deme gereği duydum. CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu’dur. CHP’de genel başkanın cumhurbaşkanı adayı olduğu yere başkası aday olamaz. Ama Sayın Genel Başkan 6’lı masa’yı işaret ediyor, 6’lı masa ne yapar bilemeyiz” dedi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU