Fehmi Koru: Havada her gün biraz daha koyulaşan ağır bir koku var; erken seçim kokusu

“Seçim tarihini erkene almaktan başka bir çare yok”

Gaziantep'te hafta sonu DEVA Partisi'nin düzenlediği miting. (Fotoğraf: DEVA Partisi)

Gazeteci Fehmi Koru, Türkiye’de siyasetin havasının erken seçim olduğunu söyledi.

Koru, kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda erken seçime dair somut bir adım atılmadığı halde konunun gündemden hiç düşmediğini vurguladı.

“Ortada seçimin erkene alındığını düşündürecek herhangi bir gelişme yok. Peki de, neden sanki çok yakında sandık başına gidecekmişiz gibi bir hava var?” diye soran Koru, şunları yazdı:

Geçen hafta sonu CHP İstanbul’da, DEVA Partisi de Gaziantep’te mitingler düzenledi. AK Parti de aynı günlerde iki ayrı yerde taraftarlarını meydanlara topladı. Özellikle muhalefetin mitinglerine ilgi büyüktü. Kalabalıklar toplayabildi partiler… Sanki yarın seçim yapılacakmış gibi bir heyecan sokaklara yansımış oldu. “Havada erken seçim kokusu var” dememin en önemli sebebi bu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefet partilerinin düzenlediği mitinglerin coşkulu, iktidarınkilerin ise sönük olduğunu belirten Koru, özetle şunları söyledi:

Gaziantep’te milletin ayağının alıştığı miting meydanları yetkililerce kendilerine kapatılan DEVA Partisi, izin verilen uzak bir alana, reklam yapma fırsatı da ellerinden alındığı halde, büyük kalabalıkları toplayabildi. CHP’nin İstanbul/Maltepe’de düzenlediği ‘Milletin Sesi’ mitingine katılan kalabalıklar, ancak seçimlere bir-iki gün kala görülebilen heyecanı dışa vurmaktaydı. İktidarın mitingleri ise sönük geçiyor. Zorluk AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarına da hakim olmaya başladı.

Dün bakanlar kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamanın mesela şu bölümlerine:

“Bizim ülkemizde gerçekleştirdiğimiz büyük demokrasi ve kalkınmanın eksikliği, hatta hataları olabilir. (..) Hayat pahalılığı başta olmak üzere çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya olduğumuz gerçektir.. (..) Ülkemizin bu güne kadar her meselesini nasıl biz çözdüysek, Allah’ın izniyle yine bu sıkıntıların üstesinden biz geleceğiz.”   

Giderek etkisi azalan bir söylem bu. Sorunları çözebileceği izlenimi iktidardan alınamıyor. Sorun çözsün diye alınan her karar, atılan her adım sorunları daha da derinleştiriyor. Çare? Seçim tarihini erkene almaktan başka bir çare yok. Havada ağır bir erken seçim kokusu olması bu yüzden.

 

fehmikoru.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU