Yeni Şafak yazarı: Bir Gençlik Şöleni'nin ardından

"Şölene katılmak için davet edildiklerinde 'linç ediliriz' korkusuyla daveti reddeden çok sayıda sanatçı olmuş aldığım duyumlara göre"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, AK Parti’nin Adana’da düzenlediği “gençlik şölenine” birçok sanatçının davet edildiğini ancak bu isimlerin “linç ediliriz” diyerek daveti reddettiğini öne sürdü.

Kılıçarslan, bugünkü köşe yazısında pazar günü düzenlenen etkinliğe dair gözlemlerine yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazının bir kısmı şöyle:

Şölene katılmak için davet edildiklerinde “linç ediliriz” korkusuyla daveti reddeden çok sayıda sanatçı olmuş aldığım duyumlara göre. Toplumdaki iki kişiden birinin oy verdiği bir partinin tepkisinden korkmak yerine ajansların, organizasyon şirketlerinin, Cihangir-Etiler-Moda üçgenindeki çürümüş sanat çevrelerinin tepkisinden korkuyor olmalarının bize öğretmesi gereken önemli bir şey olduğunu düşünüyorum.

Kültür endüstrisinin işleyişini öğrenip o işleyişe doğrudan müdahale etmediğimiz sürece bu “iktidar biçiminin” ne denli can sıkıcı bir iktidar biçimi olduğunu sürekli göreceğiz yaşadığımız örneklerle. İnsanları doğrudan CHP mitingine davet eden sanatçıların makbul, AK Parti’nin bir parti mitingine göre olağanüstü sivil sayılabilecek şölenine katılan sanatçıyı “katli makul” bulan bu vesayet biçimini de yenmek zorundayız.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU