Ali Koç'tan Rasim Ozan Kütahyalı'ya "Mesut Özil" yanıtı: Boş konuşuyorsun

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Rasim Ozan Kütahyalı'nın, "Mesut Özil transferinde Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti tarafından kayrılmıştır" sözlerine "Boş konuşuyorsun. Bizi kim kayırdı. Devlet mi gidip aldı" diye yanıt verdi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Beyaz TV'de katıldığı Derin Futbol Programı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Teknik direktör konusundaki kararı pazartesi günü açıklayacaklarını dile getiren Ali Koç "İki adayımız var ya İsmail Kartal ya Jorge Jesus" ifadelerini kullandı. 

Mesut Özil'le henüz konuşmadıklarını dile getiren Ali Koç, "Türk futbolu bir şehir takımının etrafında dönüyor" dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın, "Mesut Özil transferinde Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti tarafından kayrılmıştır" sözlerine Koç; "Boş konuşuyorsun" diye yanıt verdi.

 Koç'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Aziz Yıldırım'ın ameliyatında not bile yollamadım"

Filmi geriye sarabilseydik, başkan adayı olmak için bir sene daha beklerdim. Gemiyi yüzdürebilmek için maddi manevi dokunuşlar gerekiyordu. Keşke o dokunuşların sonunda bazı şampiyonluklar olsaydı. Seçimler bir sene daha sonra olsaydı daha net şeyler olabilirdi. Bazı olaylar oldu geçmişte bir sene evveline gidersek. Kısmet buymuş.

Aziz Yıldırım konusuna girmek istemiyorum. Beraber çok yayına çıkmak istedim, olmadı. Beraber müthiş mücadele verdik. Başka kulüplerin başına bu olay gelse, Fenerbahçe gibi ayakta duramazlardı. Ameliyatında not bile yollamamam, durumun ne kadar acı olduğunu gösteriyor. Sorun bende değil. Ama keşke böyle olmasaydı. Zaman her şeyin ilacıdır.

"Son 8 senede 4 takım şampiyon olmuş, bunlardan biri Fenerbahçe değil"

İlk sezon çok fazla değişimi aynı anda yaptık. Başkan değişti, yönetim değişti. takım değişti. paramız yoktu. fakat paramız olmadığımız için transfer yapamacayak durumdaydık. Çok büyük beklentilerle gelenler bizleri tatmin etmedi. Ama her şeye rağmen şampiyonluğun en büyük adayıydık. 

Kesin bizim hatalarımız oldu. Tecrübe kazandık. Yapısal unsurlar da var. Yaşanan bütün tatminsiz sonuçları dış etkenlere bağlamıyorum ama çok önemli etkenler. 8 senede 4 takım şampiyon olmuş. Bunlardan biri Fenerbahçe değil. 

"Rasim Ozan Kütahyalı ne zaman spor yorumcusu oldu?"

Her sezon başlangıcında bir algı yapılıyor. Fenerbahçe şampiyon olacak diye. Siz de katkı yapıyorsunuz bu algıya. 8 senedir en çok Fenerbahçe'nin hakkı yeniyor.

Bizim de hatalarımız kesin olmuştur. Burada bütün yaşanılan tatminsiz sonuçları tabii ki sadece dış etkenlere bağlamıyorum ama bunlar önemli. Rasim Ozan Kütahyalı ne zaman spor yorumcusu oldu? Tam 3 Temmuz sonrası oldu. Mehmet Baransu ile ne hikmetse aynı dönem... Duruş olarak, büyük olarak, Fenerbahçe'nin zaman zaman hasede de neden olacak durumlar oldu. Bundan bizim payımız da var. Ama bu hakkımızın yenmesi için bir sebep değil.

"Torpille hakem atanıyor"

Bizim Ahmet Ağaoğlu ile bir sıkıntımız yok. Bu yapı ile sıkıntımız var. Politically Correct diyorsunuz. Bunu en son diyecek kişi sizsiniz. Bizim içimiz dışımız bir. Dediğimizin doğru olup olmamasını konuşalım. 

Hakemlik müessesinde bütün sınavlar kaldırıldı. Dil sınavı, atletik performans, kural sınavı kaldırıldı. Sınav kalmadı. Torpille hakem atanıyor. Hakemler neden atanıyor? Gelecek 10 yılın belki de alt yapısını yapıp belli bir hizmete amaç için. Elimden geldiği kadar buna müsaade etmemeye çalışacağız. İfşa ederek, kamuoyu farkındalığı yaratarak. 

"Cumhurbaşkanımıza zarar veriliyor"

Sinan Engin'in "TFF Başkanı'nı kim belirliyor?" sorusuna Ali Koç:, Cevabını bildiğiniz soruyu neden bana soruyorsunuz" yanıtını verdi.

Rasim Ozan Kütahyalı ise, "Bence Cumhurbaşkanımız belirlemiyor" dedi. Koç da, "Her şeyi Cumhurbaşkanımıza yazıyorlar, Beyefendi böyle istiyor diye ortada gezen çok adam var. Kim yalan söylüyor, bilmiyorum. Ama Cumhurbaşkanımıza zarar veriliyor" dedi.

Teknoloji geldi performans geriledi. Atamalara güvenmiyorum. Atamalarla, cezalarla mesaj veriliyor. Hakemler de mesajları çok iyi alıyor, rüzgara göre hareket ediyor. 

TFF'den yanıtlanmayan sorular 

Ahmet Çakar'ın iddialarının araştırılmasını talep etmiştik, 11 Aralık 2020, 528 gün. 1959 öncesi şampiyonluklar için başvurduk, 6 Mart 2021, 443 gün. Süper Kupa oynama başvurusu, 30 Aralık 2021, 144 gün, buna Beşiktaş da başvurdu.

Cesaret edemiyorlar. Ederlerse kendi tescil ettikleri şampiyonun bir kez daha Fenerbahçe olduğunu kabul etmek durumundalar. Yapamıyorlar. 

Trabzonspor'un resmi mecralarında 2010-2011 şampiyonluğu ile alakalı ifadelerinin kaldırılması için başvuru yaptık. 31 Ocak 2022, 112 gün. Son olarak da Ömer Demir mektubu yolladık, 17 Mayıs 2022, 6 gün...

"Bizi kim kayırdı"

Mesut Özil'in menajeriyle bugün konuştuk. İki tarafın da hayırlısı neyse o yapılmalı. Görüşmeler sonucu neyin hayırlı olacağına karar vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılında şampiyon olmaktan başka derdimiz yok. Geçmişe dönsek, Mesut'u tekrar alırım. Mesut da böyle bir senaryo olsun diye gelmedi. Elinden geleni yaptı. Talihsiz sakatlıklar oldu. Esas olan, kendisinin de dediği gibi Fenerbahçe.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın, "Mesut Özil transferinde Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti tarafından kayrılmıştır" sözlerine karşın Koç; "Boş konuşuyorsun. Bizi kim kayırdı. Devlet mi gidip aldı" ifadelerini kullandı.

"Yeni hoca pazartesi günü açıklanacak"

Koç şöyle devam etti:

İsmail Kartal para konuşmadan geldi. Önümüzdeki sezon için üst düzey bir hoca aradığımızı, bunlardan birinin Joachim Löw olacağını söyledik. Araları çok iyidir. Açık açık her şeyi masaya koyduk. Arkadan dolanmayız.

İsmail Hoca, bir saniye bile kırılmadı. Onun sayesinde camia kenetlendi. Onun oynattığı futbolla dominant bir oyun oynadık. Takım ruhunu inşa etti. Samandıra'yı en verimli hale getirdi. Şapka çıkartmaktan başka bir şey yok. Pazartesi günü yeni hocamızı açıklayacağız. İsmail hoca veya Jesus. Sezonu erken başlatacağız. 13-14'ü gibi başlamamız lazım hazırlıklara.    

 

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU