"Birkin Vücudu": Adını ünlü çantadan alan 75 bin dolarlık estetik operasyon için sıra var

"Bu bir deneyim"

(AFP)

ABD'nin New York kentinde lüks marka Hermès'in ünlü çantası Birkin'den adını alan plastik cerrahi işlemi için kuyruk oluştu.

Dr. Ryan Neinstein'in, "Birkin Body" (Birkin Vücudu) adlı operasyonuna girebilmek için bir servet dökülmesi yetmiyor. Plastik cerrah Neisntein'in dokunuşlarını isteyen kişilerin “doğru kişileri” tanıması da gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çantanın adıysa, 1970'li yıllara damgasını vuran Britanyalı oyuncu ve şarkıcı Jane Birkin'den geliyor. Hermès'in üst düzey yöneticilerinden Jean-Louis Dumas, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'dan Fransa'nın başkenti Paris'e yaptığı bir yolculukta Birkin'le karşılaştıktan sonra söz konusu çanta ortaya çıkıyor.

Magazin haber sitesi Page Six, Birkin çanta satın alabilmek için binlerce doların yanı sıra “içeriden tanıdığınızın” olmasının da gerektiğini yazdı. İkinci eli de çok pahalı fiyatlara alıcı bulan çanta, bir statü sembolü.

Dr. Neinstein'in doğum yapan kadınları hedefleyen "Birkin Body" operasyonu da bu yüzden çantaya benzetiliyor. Cilt sarkması, eritilmesi zor yağ ve sarkık meme gibi doğum sonrası sorunları çözen operasyon için hem para hem de tanıdık gerekiyor.
 


Plastik cerrahın ekibi, 75 bin dolarlık operasyon için hastalara lüks bir hizmet de sunuyor. Operasyondan sonra New York'un ünlü Pierre oteline götürülen hastalar, hemşireler tarafından takip ediliyor. Doktor da günlük olarak ziyaret ediyor.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Tıpkı insanların bütün kaynaklarını ve bağlantılarını Hermès çantalarından birini satın almak için kullanması gibi, aynı bağlantıları Dr. Neinstein'in bekleme listesinde öne geçmek için kullandığı söylendi.

Instagram'da 38 binden fazla takipçiye sahip olan Dr. Neinsten ise “İnsanlar operasyonu bizde yaptırıyor çünkü bu bir deneyim” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Page Six, Blast

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU