Savaş yüzünden fırlayan benzin fiyatlarına karşı at arabalı çözüm

"Ayda 250 euro tasarruf ediyorum"

Stephanie Kirchner, fırlayan benzin fiyatları nedeniyle at arabası kullanmak durumunda kaldığını söyledi (AP)

Almanya'da bir çiftlik sahibi, Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle artan benzin fiyatlarıyla mücadele edebilmek sıradışı bir yönteme başvurdu.

Hessen eyaletinin Limburg-Weilburg bölgesindeki Schupbach köyünde yaşayan Stephanie Kirchner, fırlayan benzin fiyatlarından dolayı işe at arabasıyla gidip gelmeye başladı.

33 yaşındaki Kirchner, evinden Oberweyer köyündeki çiftliğine gitmek için genelde Toyota marka SUV sınıfı aracını kullandığını fakat savaşla birlikte benzin fiyatlarının artmasıyla farklı bir yöntem bulmak zorunda kaldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kirchner, "Bu böyle süremez. Saman hasadının maliyetinin ve diğer her şeyin fiyatının ciddi şekilde artacağını düşündüğüm için biraz tasarruf etmem gerektiğine karar verdim" dedi.

Eviyle çiftliği arasındaki 6 kilometrelik yolu aracıyla normalde 10 ile 15 dakika arasında katettiğini belirten Kirchner, at arabasını kullanınca yolun yaklaşık bir saat sürdüğünü söyledi.

Öte yandan çiftlik sahibi, arabasının harcadığı benzini düşününce, bu şekilde her gün at arabasını kullanırsa ayda yaklaşık 250 euro tasarruf edeceğini belirtti.

İki atın çektiği arabasının bazı köy sakinleri tarafından ilginç bulunduğunu belirten Kirchner, bazı kişilerinse yolda yanından hızlıca geçemeyince sinirlendiğini ifade etti.
 

çiftlik sahibi - ap.jpg
Kirchner, bazen at arabası bazen de sadece at kullanarak yolculuk yapıyor (AP)


Çiftlik sahibi, bulduğu çözümün herkese uymadığının farkında olduğunu söyleyerek "Bir atı garaja koyamam. Fakat hayvanlar için fırsat yaratılsa birçok at sürücüsünün bu yola başvuracağını düşünüyorum" dedi.



Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU