Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan Mater: Ceza belki ama tutuklama beklemiyordum

Mater, “Almanya'dan dönmüş ve pasaportumu İstanbul Havalimanı'nda polise teslim etmişken ‘kaçma şüphesi' ile tutuklanmam hiç mantıklı değil” dedi

Fotoğraf: europeanfilmacademy.org

Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan, Almanya’dan duruşma için Türkiye’ye gelmesine rağmen kaçma şüphesiyle tutuklanan Çiğdem Mater Utku cezaevi günlerini anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre sinemacı, yapımcı, gazeteci Çiğdem Mater tutuklanması ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: :

2020 yılındaki beraatimizin ardından hem siyasi iktidarın tepkilerini, hem de savcının ısrarını düşünürsek bir ceza bekliyordum ancak tutuklama beklemiyordum. Hele ki yurtdışı çıkış yasağına rağmen Almanya'dan dönmüş ve pasaportumu İstanbul Havalimanı'nda polise teslim etmişken ‘kaçma şüphesi' ile tutuklanmam hiç mantıklı değil elbette. Cezaevine gittikten sonraki sabah eşyalarımız gelene kadar yaşadığımız durum pek kolay değildi.

Avukatların kendilerini hiç yalnız bırakmadığın ve özellikle onlara teşekkür ettiğini söyleyen Mater cezaevi günlerini ise şöyle anlattı:

Günümüz çoğunlukla avukat görüş alanında avukat ve milletvekili görüşleri ile geçiyor. Günde üç saat havalandırma hakkımız var.  37×7 adımlık bir avluda geçiriyoruz bu zamanı. Cezaevinin fena olmayan bir kütüphanesi var. Kitap sorunumuz yok. Hatta sırada bekleyen çok kitap var. Birinci haftanın sonundan itibaren mektup almaya başladık. Tabii ciddi bir mektup mesaimiz oluyor. Temizlik, yemek derken gün geçiyor…

Haberin tamamına ulaşmak için tıklayınız

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU