Pakistan: Karaçi'deki bombalı saldırgan İran'dan emir aldı

Saldırıyı hükümet karşıtı ayrılıkçı Sindudeş Devrimci Ordusu üstlenmişti

Pakistan'daki saldırıyı Sindli ayrılıkçılar üstlenmişti (AFP)

Pakistan'daki terörle mücadele yetkilileri, geçen haftaki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin İran tarafından yetiştirildiğini öne sürdü.

12 Mayıs'ta Karaçi kentinin Saddar bölgesinde, bir çöp kutusunun yanında duran motosiklete yerleştirilmiş bombaların patlatılmasıyla düzenlenen saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, 4'ü ağır toplam 13 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyı, ülkenin en büyük kenti Karaçi'nin de içinde bulunduğu Sind eyaletinde, hükümete karşı bağımsızlık mücadelesi veren ayrılıkçı Sindudeş Devrimci Ordusu (SRA) üstlenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sind eyaletindeki Terörle Mücadele Teşkilatı'nın (CTD) perşembe günkü basın açıklamasında, patlamadan sonra özel bir soruşturma ekibinin oluşturulduğu ve saldırıyla ilişkili üç şüphelinin tespit edildiği belirtildi.

Şüphelilerden Allah Dino ve Nevvab Ali, çarşamba günü polisle çıkan çatışmada öldürülürken, kimliği paylaşılmayan üçüncü kişiyse kaçtı.

CTD, bombalı saldırıda Dino'nun "SRA'yı İran'dan yöneten Asgar Şah'tan emir aldığı" iddia edildi.

Terörle mücadele yetkilileri, Dino'nun "bomba yapımında uzman olduğunu ve askeri eğitimini komşu ülke İran'da tamamladığını" da öne sürdü.

Pakistan son dönemde patlamalarla sarsılıyor.

26 Nisan'da da Karaçi Üniversitesi'ndeki Konfüçyüs Enstitüsü çalışanlarını taşıyan bir minibüse düzenlenen bombalı saldırıdaysa üçü Çin vatandaşı 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu saldırıyı Afganistan ve Pakistan'da etkin olan ayrılıkçı Belucistan Kurtuluş Ordusu üstlenmişti.



Independent Türkçe, Arab News, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU