İDO, Mudanya ve Bandırma seferlerini durdurdu, feribotları İBB'ye iade etti

Yakıt, bakım-onarım ve işçilik maliyetlerini gerekçe gösteren İDO, 20 yıldır Mudanya ve Bandırma'ya araç taşıyan feribotlarını hattan çıkartarak İBB'ye iade etti

İDO, 20 yıldır Mudanya ve Bandırma'ya araç taşıyan Orhan Gazi -1 ve Osman Gazi -1 feribotlarını hattan çıkartarak İBB'ye iade etti / Fotoğraf: AA

Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla Bursa ve Yalova'ya karayolunun kısalması, yakıt, bakım-onarım ve işçilik maliyetlerini gerekçe gösteren İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO), 20 yıldır Mudanya ve Bandırma'ya araç taşıyan Orhan Gazi -1 ve Osman Gazi -1 feribotlarını hattan çıkartarak İBB'ye iade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yenikapı'ya bağlanan iki feribotun sigorta, bakım gibi masrafları İBB'ye kalmış oldu. İBB, İstanbul içinde çalışamayacak kadar büyük olan feribotların 10 yılı geçmeyecek süreyle kiralayabilmek ya da satabilmek için İBB Meclisi'nden yetki istedi. Teklifi inceleyen Hukuk - Plan ve Bütçe ortak komisyonu,  satışı talep edilen gemilerin Ticaret Kanunu'na göre taşınmaz mal sayılamayacağını değerlendirip, satış için meclisin yetkisine gerek olmadığı gerekçesiyle dosyayı iade etti. Yani İBB, Meclis onayına gerek olmadan gemileri satabilecek.

Ak Partili Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, belediye başkan adaylığı sürecinde, İstanbul'da deniz ulaşımını 3 katına çıkartılacağına ilişkin vaadini hatırlatıp, "Şimdi bu vaadin tam tersi teklif yapılıp Osmangazi ve Orhangazi feribotları satılmak isteniyor" dedi.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU