Erkan Mumcu: Erdoğan'a kumpas kurdular, Ağar şantaja uğradı

2005 yılında AK Parti'den ayrılarak Anavatan Partisi'nin başına geçen Mumcu, OdaTV'ye konuştu

Fotoğraf: AA

AK Parti iktidarında Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Erkan Mumcu yeni parti iddiaları gündemdeyken 367 krizi, 2007 seçimleri, ANAP-DYP işbirliğinin bozulması gibi konular ile ilgili OdaTV'ye konuştu.

Erkan Mumcu, 2005 yılında AK Parti'den ayrılarak Anavatan Partisi'nin başına geçmişti. 

Mumcu, 367 krizinde Gül ve Arınç'ın Erdoğan'a kumpas kurduğunu söyledi.

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan 367 krizi için "367 kumpası" ifadesini kullanan Mumcu, krizin 2005'te hazırlandığını ve operasyonun içinde FETÖ'nün de olduğunu öne sürdü.

367 krizinin Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Abdullah Gül seçeneğini ortaya çıkarmak için hazırlandığını ifade eden Mumcu, operasyonun içerisinde Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın da olduğunu iddia etti.

Mumcu "O koalisyonun hala çalıştığını düşünüyorum" dedi. 

2007 yılında Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda ona oy vereceklerini Erdoğan'a ilettiklerini anlatan Mumcu, "Bir aile içi suç yaşandı hala örtmeye çalışıyorlar" yorumunu yaptı.

Arınç, Erdoğan'ı Abdullah Gül'e mecbur etti

Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın bir mutabakat kurduğunu ancak mutabakatı Arınç-Gül ikilisinin bozduğunu belirten Mumcu, "Arınç, Erdoğan'ı Gül'e mecbur etti" tespiti yaptı.

Ergenekon operasyonlarını 2004 YAŞ kararlarında alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Kolordu Komutanlığı'na çıkarılması kararının tetiklediğini söyleyen Mumcu, operasyonla ordunun ABD inisiyatifi dışına çıkmasının engellendiğini iddia etti.

Mumcu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için "Asıl hesap vermesi gereken adam Abdullah Gül" ifadesini kullandı, Gül'ü  "Majestelerinin valisi"  diye tanımladı:

Yanlışıyla eğrisiyle doğrusuyla Tayyip Erdoğan daha hakiki bir adam ama öteki arkadaş Gül öyle değil.

Mehmet Ağar şantaja uğradı

Mumcu, bugüne kadar neden konuşmadığı yönündeki soruya "2007-2014 arası karartmaya maruz kaldım, asıl sorun konuşacak mecra bulamamak" yanıtı verdi.

Eski Bakan, ANAP-DYP işbirliğinin bozulması sürecinde İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ın şantaja uğradığına inandığını söylerken, Ağar'ın bu sayede Susurluk davasından kolay yolla kurtulduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta partisinden istifa edip yeni parti kuracağını ilan eden Ali Babacan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kuracağı belirtilen yeni bir parti tartışmalarıyla ile ilgili geçmişte AK Parti içinde olup yollarını ayıranlar için "tarih oldular" ifadelerini kullanmıştı.

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU