DEVA Partisi Metaverse'te miting düzenledi... Babacan: Batı'daki, Asya'daki gençlerin daha iyi hayat yaşamasını içime sindiremiyorum

Babacan konuşmasında, "Sağda solda gençlerin karşısına dikilip 'Çıkar telefonunu göster' diyenlere, bundan böyle hep beraber 'Çıkar telefonunu Metaverse'deyiz' diyelim" dedi

Fotoğraf: Twitter

DEVA Partisi, bugün Metaverse'te gençler için dijital bir miting düzenledi.

Metaverse’deki miting alanına Genel Başkan Ali Babacan ve dinleyiciler, kendi avatarıyla katıldı. Dijital miting alanında ekrana, Babacan’ın VR gözlüklü görüntüleri yansıtıldı.

Burada yaptığı konuşmada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Babacan, "Bugün hep beraber bir tarihe tanıklık ediyoruz. DEVA Partisi olarak dünyada bir ilkin altına imza atıyoruz. Metaverse’deki ilk siyasi mitingi gerçekleştiriyoruz. NFT hediyesi veren ilk siyasi parti olarak, Ethereum blokzincirinde ilk biz buluşuyoruz. Metaverse evreninde genel merkez binası satın alan ilk parti de biz olmuştuk.  Metaverse’ü bugün hep beraber DEVAVERSE yapıyoruz. Sağda solda gençlerin karşısına dikilip ‘Çıkar telefonunu göster’ diyenlere de, bundan böyle hep beraber ‘Çıkar telefonunu Metaverse’deyiz’ diyelim" dedi.

"Batı’daki, Asya’daki gençlerin daha iyi hayat yaşamasını içime sindiremiyorum"

Türkiye'deki gençlerin yaşam standartlarını düzelteceklerini belirten Babacan şöyle devam etti:

Batıya bakıyorum, dönüp hızla ilerleyen Asya’ya bakıyorum.  Oradaki gençler bizim gençlerimizden daha iyi hayatlar yaşıyorlar. Ben bu durumu içime sindiremiyorum. Elin Batılısı, Asyalısı, sizlerden daha zeki, daha kabiliyetli de onun için mi daha iyi hayatlar yaşıyorlar? Hayır, hiç alakası yok. Oralarda gençlere sunulan imkanlar daha fazla. Devlet, gençlerin potansiyelini açığa çıkaracak bir ortam sağlıyor. Aradaki fark, nitelikli eğitime ve teknolojiye erişimdir. Özgürce düşünmenin ve düşündüğünü ifade etmenin mümkün olduğu bir ortamı sağlamaktır. İşte biz bunun için önce özgürlük diyoruz.

"Elin Kore’sindeki müzik grubundan da mı korkuyorsun?"

İktidarın gençlik festivali ve konserlerini yasaklamasını da eleştiren Babacan, "Türkiye’yi yasakların ülkesi yapmaya çalışıyorlar. Pandemi yasaklarının hemen hemen hepsi kalktı. Ama gece müzik yasağı duruyor. Hiçbir farklı sese, hiçbir farklı söze tahammül edemiyorlar. Çünkü demokrat bir zihniyete sahip değiller. Bahar şenlikleri, gençlik festivalleri dönemindeyiz. Ama bazı yerlerden haberler okuyoruz. Gençlerin bir araya gelip eğlenmeleri keyfi sebeplerle engelleniyor. Daha bir hafta evvel, üniversite şehrimiz Eskişehir’deki festival yasaklandı.  Peşi sıra K-Pop konserinin iptal haberi geldi. Önce yapacaklarını duyurdular, sonra iptal ettiler. Yahu arkadaş, elin Kore’sindeki müzik grubundan da mı korkuyorsun?" dedi.

Bazı Kürtçe konserlerin yasaklandığını da hatırlatan Babacan, "Çok kıymetli kendi sanatçılarımızın, Kürtçe, Zazaca şarkılar söyleyen sanatçılarımızın, önceden duyurulmuş konserleri iptal edildi. Yahu nedir bu sanat korkusu? Nedir bu tahammülsüzlük? Nedir bu baskı merakı? Biz, sanatın sesini kısmalarına müsaade etmeyeceğiz.  Sıkın dişinizi. Sandık günü geldiğinde de emin olun şöyle hep beraber derin bir nefes alacağız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU