ABD Kongresi 50 yıl sonra ilk defa UFO'lar ile ilgili bir oturum yapacak

Düzenlenen oturumda iki savunma istihbarat görevlisi, hükümetin UFO'larla ilgili ne bildiği konusunda bilgi verecek

Pentagon daha önce UFO görüntülerinin yer aldığı gizliliği kaldırılmış bir video yayınlamıştı / Fotoğraf: Twitter

ABD Kongresi panelinde yarım asırdan fazla süredir ilk defa "tanımlanamayan uçan nesneler" (UFO) ile  ilgili bugün bir oturum gerçekleşecek.

ABD Temsilciler Meclisi'nin istihbarat alt komitesinin düzenleyeceği oturumda, iki savunma istihbarat görevlisi hükümetin UFO'larla ilgili ne bildiği konusunda ifade verecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İfade vermesi beklenenlerden biri ABD'nin istihbarat ve güvenlikten sorumlu savunma müsteşarı Ronald Moultrie, diğeriyse donanma istihbarat başkan yardımcısı Scott Bray.

Hükümetin resmi olarak "tanımlanamayan hava olayları" (UAP) olarak adlandırdığı 2004'ten beri ABD'li askeri pilotların gözlemlerini bildirdikleri 140'tan fazla vakanın belgelendiği raporun yayımlanmasından 11 ay sonra yapılacak.

Pentagon'un 2020'de oluşturduğu ABD Donanması önderliğindeki çalışma grubu ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi tarafından toplanan dokuz sayfalık "öncü değerlendirme" raporunda yer alan bulguların bugünkü oturumda yeniden incelenmesi bekleniyor.

İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff geçen haftaki açıklamasında "Amerikan halkı tam şeffaflığı hak etmektedir" diye belirtmişti.

Bugün yapılacak oturum, ABD Hava Kuvvetleri'nin 1969'da son verdiği kod adı Mavi Kitap Projesi olan UFO gözlem programından sonra bu konudaki ilk açık Kongre oturumu olacak.

 

Independent Türkçe, Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU