Johnny Depp'in avukatı, aktörün Amber Heard'le neden göz teması kurmadığını açıkladı

Heard iftira davasında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı

Johnny Depp'in Amber Heard'e açtığı davanın mayıs sonuna kadar devam etmesi bekleniyor (AFP)

Hollywood yıldızı Johnny Depp'in avukatı Camille Vazquez pazartesi günkü duruşmada Amber Heard'e, "Aktörün neden dönüp size bakmayacağını biliyorsunuz değil mi?" diye sordu. 

58 yaşındaki aktörün, 36 yaşındaki eski eşine açtığı iftira davası bir haftalık aranın ardından 16 Mayıs'ta yeniden başladı ve Heard kendisine yöneltilen soruları yanıtlamaya devam etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin Virginia eyaletinin Fairfax şehrinde görülen davada Vazquez, müvekkilinin Heard'le göz teması kurmaktan kaçındığına dikkat çekti. Avukat çapraz sorgu sırasında aktrise, "Depp bütün dava boyunca size bakmadı, değil mi?" diye sordu. Heard, avukatın sorusunu doğruladıktan sonra Vazquez, "Siz ona birçok kez baktınız değil mi?" dedi.

Aktrisin, "Evet baktım" demesinin ardından Vazquez, "Depp'in neden dönüp size bakmayacağını biliyorsunuz değil mi?" diye bir başka soru yöneltti. Heard de, "Biliyorum" dedi. 

Avukat, "Size gözlerini bir daha asla göremeyeceğinize dair söz verdi. Bu doğru mu?" diye sordu. Heard ise, "Bunu söyleyip söylemediğini hatırlamıyorum" diyerek yanıt verdi. 

 

 

Depp'in avukatı daha sonra çiftin ayrılmadan önce birbirlerini son kez gördüğü sırada kaydedilen sesi dinletti. Heard kayıtta aktöre veda etmek için ona sarılmak istediğini söylüyor. 

Aktris, Depp hakkında o dönem uzaklaştırma kararı çıkarsa da aktörü 2016'da San Francisco'da kaldığı otele davet etmişti. Avukatın aktardığına göre Depp, Heard'ün hakkındaki "yalanları geri alacağını" umarak görüşmeye gitmişti. 

Ses kaydında Heard, "Lütfen sadece sana sarılmak istiyorum" derken, Depp, "Gözlerimi bir daha görmeyeceksin" ifadelerini kullanıyor. 

 

 

Vazquez duruşmada, "Sözünü tuttu değil mi?" dedikten sonra Heard, "Bildiğim kadarıyla bana bakamıyor" dedi. 

Avukat aktörün özellikle böyle bir tercihte bulunduğunu vurgulasa da Heard, Depp'in kendisine bakmaya yüzü olmadığını tekrarladı. 

Bununla birlikte Heard'ün temsilcisi daha önce "aktörün ona bakmaya cesaretinin olmadığını" söylemişti. 

58 yaşındaki Depp, 36 yaşındaki eski eşi Heard'e 2018'de The Washington Post'ta yazdığı makale nedeniyle iftira davası açmıştı. Makalede Heard istismara maruz kaldığını öne sürmüştü. 

Söz konusu yazıda Depp'in adı geçmese de aktörün avukatları makalenin yanlış bir şekilde Heard'ün evliyken şiddet gördüğünü ima ettiğini düşünüyor. Depp bu nedenle 50 milyon dolar tazminat talep ediyor. 

Bununla birlikte Amber Heard'ün fiziksel istismara uğradığı yönündeki iddialarının aksine Depp asıl kurbanın kendisi olduğunu öne sürüyor. Depp ilişkileri boyunca Heard'ün kendisine saldırdığını iddia ediyor.

 

Independent Türkçe, People, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU