Elon Musk, Twitter CEO'suna gülen kaka emojisiyle yanıt verdi

Ünlü teknoloji girişimcisinin Twitter anlaşmasının maliyetini düşürmek için ayak dirediği düşünülüyor

Elon Musk'ın Twitter anlaşmasının yakın zamanda tamamlanması beklenmiyor (AFP)

San Francisco merkezli sosyal medya şirketi Twitter'ın satın alma işlemlerini sahte hesaplar nedeniyle askıya alan Elon Musk, şirketin CEO'su Parag Arawal'in savunmasına hakaretamiz bir yanıt verdi. 

Sahte hesaplara dair daha fazla detayın ortaya çıkarılmasını talep eden Musk, 44 milyar dolarlık anlaşmayı durdurduğunu duyurmuştu. 

Agrawal, Twitter hesabından 16 Mayıs'ta yaptığı bir dizi paylaşımda sahte hesapların, toplam kullanıcı sayısının yüzde 5'inden az olduğu yönündeki tahminlerini savundu. 

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Musk ise bu savunmaya gülen kaka emojisiyle yanıt verdi ve Twitter'ın tahminlerinden çok daha fazla sahte hesap olduğu iddiasını yineledi. 

 

 

Uzmanlar, Musk'ın Twitter anlaşmasının fiyatını yeniden müzakere etmenin ya da şirketi satın almaktan toptan vazgeçmenin yollarını aradığını düşünüyor.

Bloomberg pazartesi Miami'de düzenlenen teknoloji konferansında Musk'ın daha düşük maliyetli bir anlaşmanın mümkün olduğunu söylediğini aktarmıştı. Söz konusu haberden sonra Musk'ın fiyat kırmak için hamlelerini artırdığı düşünülüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla'nın CEO'su ayrıca konferansta istenmeyen hesapların Twitter'ın tahminin 4 katı, yani yüzde 20 civarında olabileceğini söyledi. 

Öte yandan Agrawal paylaşımında meseleyi "verilerden, gerçeklerden ve bağlamdan yararlanarak" tartıştığını söyledi. 

Twitter'ın CEO'su hangi hesapların gerçek olduğunu belirlemek için şirketin birkaç ayda bir rastgele örnekleri inceleyerek genel ve özel verilerin bir kombinasyonunu kullandığını belirtti. 

Agrawal günde yaklaşık 500 bin şüpheli hesabı askıya aldıklarını ve milyonlarca kişiyi de bloke ettiklerini ifade etti. 

Agrawal ayrıca geçen hafta Musk'la sürecin genel bir özetini paylaştıklarını dile getirdi ve şöyle ekledi:

Onunla ve hepinizle sohbet etmeyi sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.

Twitter'ın hisseleri Agrawal'in paylaşımının ardından daha da düştü ve şu an 38 doların altında.

Bu fiyat Musk'ın şirketi satın almak istediğini açıklamasından önceki değerden çok daha düşük. Musk'ın kendisi de hisse başına 54,20 dolar teklif etmişti. 

Piyasa analisti Dan Ives, Tesla hisselerindeki büyük düşüşün ve genel olarak piyasadaki değer kayıplarının Musk'ın tedirgin olmasına neden olduğunu belirtiyor. 

 

Independent Türkçe, BBC, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU