Starbucks, kürtaj ve cinsiyet uyum tedavisi için eyaletten çıkmak zorunda kalan çalışanlarının masraflarını ödeyecek

İhtiyaç duydukları hizmeti sunan en yakın sağlık kuruluşuna yaklaşık 160 km'den uzak mesafede yaşayan çalışanların seyahat masrafları karşılanacak

(AP)

Starbucks, ABD'de kürtaj veya cinsiyet uyum tedavisine ulaşmak için eyalet dışına çıkmak zorunda kalacak çalışanlarının seyahat masraflarını karşılayacağını duyurdu.

Seattle Times'ın haberine göre şirket pazartesi yaptığı duyuruda, evine yaklaşık 160 kilometrelik mesafede söz konusu hizmetlerin bulunmaması durumunda çalışanın uygun şartları sağladığını belirtti.

Starbucks'ın sağlık sigortasından yararlanan çalışanların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin de seyahat yardımından yararlanabileceği bildiriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketin resmi tutumu, ABD Yüksek Mahkemesi'nin Roe v. Wade kararını bozması ihtimali karşısında dahi, kadınların kürtaj hakkını desteklemek yönünde.

Starbucks'ın İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Vekili Sara Kelly, çalışanlara yazdığı mektupta "Yüksek Mahkeme ne karar verirse versin, çalışanlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerine erişimini her zaman sağlayacağız" dedi.

Yüksek Mahkeme'nin Roe v. Wade kararını muhtemelen bozmayı düşündüğü açığa çıktığından beri şirketlerin çoğu duruma sessiz kalsa da bazıları Starbucks'ınkine benzer girişimlerde bulundu.

Amazon, kürtaj ve cinsiyet uyum prosedürleri de dahil hayati tehlike arz etmeyen tıbbi tedaviler için seyahat etmek zorunda kalan çalışanlarının seyahat ve otel masraflarını 4 bin dolara kadar karşılayacağını duyurdu.

Şirket bu yardımı yılın başından beri sunuyor ve tıpkı Starbucks'ınki gibi söz konusu tıbbi hizmetleri sağlayan en yakın merkezin yaklaşık 160 km'den uzak olması durumunda devreye sokuyor.

Tesla da çalışanlarının kürtaj için eyalet dışına seyahatlerinin masraflarını karşılıyor.

Çalışanlarının sendikalaşma çabalarını engellemeye yönelik girişimleri nedeniyle Starbucks'ı eleştiren haberlerin yapıldığı birkaç haftanın ardından, kahve devinin bu hamlesi muhtemelen müşterilerinin güvenini kazanmasını sağlayacak. Seyahat teklifinin sendikalaşmış şubeleri de kapsayıp kapsamayacağı henüz belli değil.

Starbucks, sendikasız şubelerdeki çalışanlara daha fazla ödeme yapacağını ve daha iyi yardımlar sunacağını duyurdu ki bu, ssendikacıları ve yurttaşları daha da sinirlendirdi. Şirketin CEO'su Howard Schultz, sendikalı işçilerin kendi sözleşmelerini müzakere etmesi gerektiği için onlara yasal olarak yardım sunamayacağını söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU