Kuveyt'te dünyanın en uzun köprüsü açılıyor

Başkent Kuveyt ile Subiya New Town kentini bağlayacak olan Şeyh Cabir Köprüsü’nün uzunluğu 48.53 kilometre olacak. Devasa köprü Katar'ın Başkenti Doha'ya da bağlanıyor

Projeyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuveyt Bayındırlık Bakanı Husam Er-Rumi, ana köprüdeki çalışmaların yüzde 90, Doha bağlantısını sağlayacak olan köprüdeki çalışmalarınsa yüzde 80 oranında sona erdiğini açıkladı. Buna göre Kuveyt ile Subiya arasındaki bağlatının uzunluğu 36 kilometre olurken, Doha bağlantısı 12 kilometreyi bulacak.

Güney Kore medyasında yer alan habere göre 6 yıl önce 2.6 milyar dolar karşılığında Kuveyt’te yapılacak olan köprünün ihalesini alan Hyundai Engineering & Construction (Hyundai E&C) köprü inşasını yüzde 90 bitirmiş durumda.

Yapılan açıklamaya göre dünyanın en uzun köprüsü ünvanını alacak olan Şeyh Cabir köprüsü 2019 yılı içerisinde açılışını gerçekleştirecek. Kuveyt ile Subiya kentini bağlayan köprünün Katar'ın başkenti Doha'ya da ek bağlantısı bulunuyor.
 

 

Nisan ayında tamamlanması planlanan proje 1.5 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu alana başta köprü olmak üzere iki liman ve bir turist merkezi de dahil.

 

 

Kasım 2013’te gerçekleştirilen ihaleyi Hyundai E&C şirketi Combined Group ortaklığıyla kazandı. Koreli şirketin ihaledeki payı, inşaat maliyetinin yüzde 78’ini oluşturuyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU