Kraliçe II. Elizabeth'ten sürpriz ziyaret: Marttan bu yana ilk kez kamuoyu önüne çıktı

Hükümdar, cuma günü Kraliyet Windsor At Gösterisi'ne beklenmedik bir ziyaret yaptı

Kraliçe II. Elizabeth sağlık sorunları nedeniyle bir süredir katılması gereken törenler için Kraliyet ailesinin diğer üyelerini görevlendiriyordu (AP)

Birleşik Krallık Kraliçesi, cuma günü Kraliyet Windsor At Gösterisi'ne sürpriz bir ziyaret yaptı ve burada Kraliçe'nin atı en büyük şampiyon seçildi.

96 yaşındaki hükümdar marttan bu yana ilk kez kamuoyu önüne çıktı. Kraliçe II. Elizabeth hareket etmekte güçlük çekmeyi sürdürdüğü için doktorların tavsiyesi üzerine Birleşik Krallık Parlamentosu'nun resmi açılışına katılmamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kraliçe, binicilik gösterisinde kalabalığa katıldı ve kendisine kupa takdim edilen tribünde yerini almadan önce etkinliği izlemek için aracında otururken rahatlamış görünüyordu.

Hükümdar, 60 yıldan uzun bir süredir ilk kez parlamentoyu açmadı ve konuşmasını yapması için kendisinin yerine Prens Charles'ı görevlendirdi.

Kraliçe cuma günü erken saatlerde düzenlenen Highland Class 64 etkinliğini izlemeye geldi. Kraliçe'nin 5 yaşındaki boz gri bir kısrak olan atı Balmoral Leia birinci seçildi ve daha sonra en büyük şampiyon ilan edildi.

Gösteride bir arkadaşına eşlik eden, ABD'nin Massachusetts eyaletinden gelen Amerikalı turist Cathy Paige, Kraliçe'den birkaç metre uzakta olduğu için dehşete düşmüştü.

Paige şunları söyledi:

Onu görmeyi beklemiyordum; bu bir dilekti, bir hayaldi ama asla bir ihtimal değildi. Öylesine gelmiştim ve harika vakit geçirdim. 

Majestelerinden üç metre uzaktaydık, tam da beklediğim gibiydi, saçları mükemmel yapılmıştı ve mükemmeldi. Asla unutamayacağım bir andı, göz teması bile kurdum.

Kraliçe, vefat eden kocası Prens Philip'i onurlandırmak için martta düzenlenen anma törenine katıldığından beri ilk kez kamuoyu önünde görüldü.

Kraliçe daha sonra Wessex Kontu ve Kontesi'nin kızları, kendisinin de torunu olan Lady Louise Windsor'u Fell Pony Topluluğu'nun 100. yıldönümünü kutlamak için düzenlenen fayton geçidinde izlemek için Kale'nin ana arenasında Wessex çiftine katıldı.

Kraliçe, başörtüsüyle ve bastonunu kullanarak arenaya girerken görüldü ve daha önce Horse & Hound Mountain and Moorland Supreme in Hand Şampiyonası'nda diğer cins şampiyonları yenerek birinci addedilen atı için ödüllünü aldı.

PA'den de yararlanılmıştır

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/royal-family

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU