BMGK, Filistinli gazeteci Ebu Akile'nin öldürülmesini kınadı, şeffaf soruşturma çağrısı yaptı

BM Güvenlik Konseyi, gazetecilerin siviller gibi korunması gerektiğini vurguladı

Gazze Şeridi'nde, Batı Şeria'da görevi başındayken öldürülen Al Jazeera televizyonunun muhabiri Şirin Ebu Akile'nin duvar resmi yapıldı / Fotoğraf: AA

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Al Jazeera televizyonunun Filistinli kadın muhabiri Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesini kınayarak, derhal kapsamlı, şeffaf, adil ve tarafsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BM Güvenlik Konseyi, yaptığı açıklamada başından vurarak öldürülen Ebu Akile'nin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Ebu Akile'nin öldürülmesini ve Filistinli diğer bir gazetecinin yaralanmasını kınayan BM Güvenlik Konseyi, Ebu Akile'nin öldürülmesine ilişkin derhal kapsamlı, şeffaf, adil ve tarafsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi, gazetecilerin siviller gibi korunması gerektiğini vurguladı.

Flistin yönetimi İsrail'in ortak soruşturma talebini kabul etmedi

İsrail ile ilişkilerden sorumlu Filistin Sivil İşler Bakanı Hüseyin eş-Şeyh, ülkesinin Al-Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesiyle ilgili İsrail'den gelen ortak soruşturma talebini reddettiğini duyurmuştu.

Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesi

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun saha muhabiri Şirin Ebu Akile (51), İsrail askerlerinin dün Batı Şeria'da bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını takip ettiği sırada açılan ateş sonucu öldürülmüştü.

Görevini yaptığı sırada ve üzerinde "basın" yazılı çelik yelek giydiği halde, gerçek mermiyle vurularak başından yaralanan Ebu Akile yaşamını yitirmişti.

Ebu Akile'nin hayatını kaybettiği olayda yanında bulunan gazeteci Ali es-Sumudi de sırtından yaralanmıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU