Akşener: Okula aç giden çocuklarımız var bizim; haram zıkkım olsun sarayda oturanlar

İYİ Parti lideri, en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerektiğini belirtti

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, okullarına aç giden öğrenciler olduğuna işaret ederek “Yazıklar olsun sarayda oturanlar. Haram zıkkım olsun sarayda oturanlar" dedi. 

Akşener, esnaf ziyareti için geldiği Karaman'da kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'de seçmenin uzun bir zamandır velinimet olmaktan çıkarıldığını belirten Akşener, vatandaşların birbirlerine düşman edildiğini, 'ceketimi assam seçilirim' sistemi üzerinden bir siyaset uygulandığını belirtti.

“Esnaf dükkanlarının içinde Türkiye vardır, Türk milleti vardır, Türkiye'nin gerçek dertleri vardır" diyen Akşener, "Uzun bir zamandır sizin derdiniz konuşulmuyor. Sizin derdiniz konuşulduğu takdirde çözüm üretmek lazım. Çözüm üretmek için 5 maaşlı, 10 maaşlı israf abidesi, yan gelip yatan, kifayetsiz muhteris, pudra şekerci danışmanların işten çıkarılması lazım" şeklinde konuştu.

Karaman'a gelmeden önce Çumra'da bir besicinin ağlayarak "Anaları kesmeye gönderiyoruz" dediğini aktaran Akşener, "Gebe ineklerini kesmeye gönderdiğini söylüyor. Ayıptır be günahtır. Şimdi bunu duyduğunuz zaman çözmek zorundasınız, çözmek zor iş. O zaman Türk Telekom'un 24 milyar lirasını Haririler'in cebine koyamazsınız. EYT'lilerin meselesini çözmek zorunda kalırsınız. Atanamayan öğretmenlerin derdini çözmek zorunda kalırsınız. " değerlendirmesinde bulundu.

24 milyar lira ile ilkokuldan lise sona kadar olan tüm öğrencilere 1 yıl boyunca sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilebileceğine dikkati çeken Akşener, "Ama o çocukları biliyor musunuz? Okula aç giden öğrencilerimiz, çocuklarımız var bizim. Yazıklar olsun sarayda oturanlar. Haram zıkkım olsun sarayda oturanlar" ifadesini kullandı.

En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerektiğini belirten Akşener, asgari ücretin de yeni zamlara göre güncellenmesini istedi.

Akşener şöyle devam etti:

Siz bu ülkenin en önemli ve kıymetli insanlarını; gençlerini ve emeklilerini açlığa, yokluğa, umutsuzluğa mahkum ederseniz, o 500 milyon dolarlık uçaklarla gezmeniz haramdır haram.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU