Dallas Mavericks'in sahibi Cuban: Başarı için yapay zekayı anlamak zorundasınız

"İki tür şirket var: Yapay zeka alanında çok iyi olanlar ve diğerleri"

Forbes'a göre Mark Cuban'ın serveti 4,3 milyar dolar (Reuters)

ABD'li milyarder Mark Cuban, yapay zekanın geleceğe hükmedeceğini söyleyerek başarılı olmak isteyenlerin bu alanda ilerlemesi gerektiğini belirtti.

NBA'in ünlü takımlarından Dallas Mavericks'in sahibi Cuban, Fox Sports sunucusu Colin Cowherd'ün perşembe günkü podcast'ine katıldı.

63 yaşındaki milyarder, başarılı şirketler kurmak isteyen girişimcilerin yapay zeka alanında kendilerini geliştirmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Cuban, "İki tür şirket var: Yapay zeka alanında çok iyi olanlar ve diğerleri. Yeni bir şirket kurmak için yapay zekada çok iyi olmanız gerekmiyor. Fakat bir noktada bu alanı anlamak zorundasınız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapay zekayla ilgili durumu 1970'lerin sonunda ortaya çıkan kişisel bilgisayarların yarattığı yeniliğe benzeten iş insanı, "O dönemde de iyi bilgisayar kullanmanıza gerek yoktu fakat bilgi sahibi olmak fayda sağlıyordu. Sonra ağlar geldi, daha sonra da internet ve mobil teknolojiler çıktı" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya platformu TikTok'un etkili bir yapay zekanın en iyi örneğini sunduğunu söyleyen milyarder, "TikTok'un mükemmel olan tarafı, her şeyin yapay zeka tarafından gerçekleştirilmesi. Platform, yapay zekayı kullanarak ilgilenebileceğinizi düşündüğü şeyleri size sunuyor" dedi.

Milyarder, gençlere ücretsiz olarak yapay zeka teknolojisini öğretmek için 2019'da Mark Cuban Vakfı aracılığıyla bir eğitim programı da kurmuştu.

Cuban, 2021'de de Teksas eyaletindeki Navarro County'de yer alan Mustang adlı kasabayı 2 milyon dolara satın almıştı.



Independent Türkçe, CNBC, Dallas News

DAHA FAZLA HABER OKU