Dune 2'ye dair tüm bilinenler

Timothée Chalamet ve Zendaya, Arrakis'teki maceralarıyla beyazperdeye yeniden gelecek

Dune: Çöl Gezegeni, 94. Oscar Ödülleri Töreni'nde 6 ödüle birden layık görülmüştü (Warner Bros)

Denis Villeneuve'ün yönetmenliğini yaptığı Dune: Çöl Gezegeni (Dune) geçen yılın en çok dikkat çeken yapımlarından biriydi ve vizyona girer girmez hikayenin devamında neler yaşanacağı tartışma konusu olmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Frank Herbert'ın aynı adlı eserinden uyarlanan film 22 Ekim'de izleyicilerle buluşmuş ve 26 Ekim'de devamının çekileceği resmen onaylanmıştı. 

Hem senaryosu hem de oyuncu kadrosuna dair çalışmaların devam ettiği Dune'un devam filmiyse şimdiden meraklı gözleri üstüne çekmiş durumda. 

Peki Dune: Part Two'ya dair şuna kadar hangi detaylar biliniyor?

Christopher Walken kadroya dahil oldu

Amerikalı efsanevi aktör Christopher Walken, yeni yapımda İmparator IV. Shaddam'ı canlandıracak. Walken başlangıçta Atreides ailesini Arrakis gezegenine gönderen, Dune evreninin hükümdarına can verecek. 

Walken'ın karakteri ilk filmde yer almamış, sadece adı anılmıştı. Ancak devam filminde İmparator ana odaklardan biri olacak. 

David Lynch'in 1984 tarihli uyarlamasında bu rolü Jose Ferrer üstlenmişti. 

Görüntü kalitesi üst düzey olacak

Villeneuve martta verdiği röportajda görsellik açısından en iyi sonucun elde edilebilmesi için IMAX kullanacaklarını söylemişti. Görüntü yönetmeni Greig Fraser'la birlikte “bu formata bayıldıklarını” söyleyen Villeneuve muhtemelen ilk filmdekinden daha fazla sahnede IMAX kullanacaklarını dile getirmişti. 

Fraser, The Batman ve The Mandalorian gibi projelerde de yer almıştı. 

Senaryo neredeyse bitti

Bununla birlikte Villeneuve senaryonun neredeyse bittiğini ancak çekimler bütünüyle sona erene kadar hikayenin geliştirilmeye devam edeceğini söyledi. 

İkinci filmde daha fazla esnekliğe sahip olmak istediğini belirten yönetmen, Harkonnen Hanedanı'na dair daha fazla detay göstermeyi planlıyor. 

Austin Butler ve Florence Pugh da ekipte

İlk filmde yer alan Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista gibi isimlerin yanı sıra yeni oyuncular da kadroya dahil olacak. 

Austin Butler ve Florence Pugh bunlar arasında. Bir Zamanlar… Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) ve Elvis gibi projelerde yer alan 30 yaşındaki Butler'ın Baron Vladimir Harkonnen'in yeğeni Feyd-Rautha'yı, en son Black Widow'da boy gösteren Florence Pugh'ın da Prenses Irulan'ı canlandırması bekleniyor. 

Dune: Part Two ne zaman vizyona girecek

Devam filminin çekimlerin bu yazın sonunda başlaması planlanıyor. Eğer takvimde herhangi bir sarkma yaşanmazsa sinemaseverler Dune: Çöl Gezegeni'nin devamında yaşananları 20 Ekim 2023'te izleyebilecek. 

İkinci filmin odağında ne olacak?

İlk film, Paul'ün Fremenlere katılması ve Arrakis'e barış getirmeyi planlamasıyla sona ermişti. Paul ve annesi Leydi Jessica, Fremenlerle birlikte hareket ederken film sona ermişti. İkinci filmse büyük oranda Paul'un Fremenler arasında yükselişini ve bunun sonucunda İmparator Shaddam IV'e karşı çıkaracağı isyanı konu alacak.

 

Independent Türkçe, Indiewire, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU