Lufthansa uçağa almadığı Yahudi yolcular için özür diledi

New York'tan Budapeşte'ye giden uçakta seyahat eden Ortodoks Yahudi yolcuların bazıları maske takmayı reddetmiş ve bunun üzerine diğer yolcular da uçağa alınmamıştı

Ortodoks Yahudi yolcuların bazıları maske takmayı reddetmiş ve bunun üzerine Lufthansa görevlileri grupta yer alan bütün yolcuların uçağa binmesini engellemişti / Fotoğraf: Twitter

Alman havayolları Lufthansa uçağa almadığı Yahudi yolcular için özür diledi. Uçak şirketinden yapılan yazılı açıklamada "Yolcuların uçağa alınmama koşulları nedeniyle üzgünüz ve içtenlikle özür diliyoruz" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yahudi yolcularını uçağa almaması ile gündeme gelen Lufthansa Havayolları, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada "Maske takmayı reddedenlerin dışında grupta bulunan bütün kişilerin uçağa alınmamasından üzüntü duyuyoruz. Antisemitizme karşı sıfır tolerans şirketin her zaman temel politikası olmuştur" ifadesine yer verildi.

Öte yandan Lufthansa Genel Müdürü Carsten Spohr, yaşanan gelişmelerden dolayı Almanya Yahudi cemaatinden özür diledi.

Olayı bütün yönleriyle araştırdıklarını vurgulayan Spohr "Antisemitizmin Lufthansa'da yeri yoktur" açıklamasında bulundu.

Lufthansa yönetimi inceleme başlattı

4 Mayıs'ta New York'tan kalkan ve Frankfurt üzerinden Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye giden uçakta seyahat eden Ortodoks Yahudi yolcuların bazıları maske takmayı reddetmiş ve bunun üzerine Lufthansa görevlileri, grupta yer alan bütün yolcuların uçağa binmesini engellemişti.

Olay sonrası basında yer alan haberler ve tepkiler üzere Lufthansa yönetimi konuya ilişkin inceleme başlatmıştı.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU