Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan mezarları başında anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 50. yılında mezarlarının bulunduğu Karşıyaka Mezarlığı'nda anıldı

Fotoğraf: Twitter

68 kuşağının gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 50. yılında mezarlarının bulunduğu Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldı. 

Çeşitli partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen anmada saygı duruşunun ardından katılan kurumlar adına ortak açıklama yapıldı.

Sendika.org'da yer alan habere göre; açıklamada Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ı anmanın en anlamlı yolunun bugün de onların mücadelesine sahip çıkılarak toplumsal mücadeleleri yükseltmek olduğuna vurgu yapıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kürt sorununda demokratik çözüme yönelik adımların iktidar tarafından kapatıldığına, kadına yönelik şiddetin İstanbul Sözleşmesi'nin bir gecede feshedilmesiyle teşvik edildiğine, demokratik hakların keyfi şekilde baskılandığına dikkat çekilen açıklamada gençliğin bugünkü gündemlerine de değinildi.

Üniversitelilerin Barınma ve beslenme sorunları, "kayyum rektörler", üniversitelere yeterli kaynak ayrılmaması, müfredatların içinin boşaltılması gibi sorunlar ve mücadele başlıkları da ortak açıklamada yer aldı.

Ortak açıklamanın ardından mezar başlarına kortejler halinde yürüyüşler yapıldı.

 

 

 

Sendika.org, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU