İçişleri Bakanlığı'na alınmayan Ümit Özdağ, sokakta açıklama yaptı: Soylu'nun korkak olduğunu tüm dünya gördü

Polis ekiplerinin Bakanlık önüne yürümesine izin vermemesine tepki gösteren Özdağ, açıklamasını Meclis girişinde yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı canlı yayında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sığınmacılar konusundaki sözleri karşısında sarfettiği sözler gerilim yarattı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün bir televizyon kanalında kendisi hakkında kullandığı ifadelere cevap vermek üzere TBMM'nin Dikmen girişinden İçişleri Bakanlığı önüne yürümek istedi.

Polis ekiplerinin Bakanlık önüne yürümesine izin vermemesine tepki gösteren Özdağ, açıklamasını Meclis girişinde yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı arasındaki tartışma sürerken, Özdağ saat 11.00'de Bakanlık önünde olacağını, Soylu'nun karşısına çıkmasını istemişti.

Bugün yeni bir açıklama yapan Özdağ, "Süleyman eğer adamsan, eğer korkak değilsen, bugün saat 11.00'de polislerin arkasına sığınmadan bakanlığın önünde karşıma çakarsın. Ama duydum ki, İstanbul'dan bile Çevik Kuvvet getirip barikatlar kurmuşsun. Rezil korkak" dedi.

Zafer Partisi'nden açıklama

Zafer Partisi ise resmi hesabından "Büyük Türk Milleti, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ İçişleri Bakanlığı'na tek başına gidecektir. Hem partililerimizin hem de milletimizin bireysel veya gruplar halinde herhangi bir provokasyona neden olmamak İçişleri Bakanlığı önüne gitmemeleri önemle rica olunur!" paylaşımında bulundu.

 

"İçişleri Bakanlığı bu cehaleti hak etmiyor"

Özdağ bir diğer paylaşımda da Bakan Soylu'nun sığınmacıları savunmak için "Biz de buraya Moğolistan steplerinden geldik" dediğini belirterek, "Sülü, biz mülteci olarak mı geldik? Bizans, bize sığınmacı statüsü mü verdi? Sultan Alpaslan hayatta olsa seni kızılcık sopası İle döverdi. İçişleri Bakanlığı bu cehaleti hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

 

Başkanlık Divanı toplandı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu sabah sloganlar eşliğinde parti genel merkezine giriş yaptı. Ümit Özdağ'ın gelişinin ardından Zafer Partisi Başkanlık Divanı toplandı.

Başkanlık Divanı toplantısının ardından sosyal medyadan paylaşım yapan Özdağ, "Saat 11.00'de İçişleri Bakanlığı'na tek başıma gideceğim. Bu süreci sosyal medya hesaplarımdan canlı olarak izleyebilirsiniz... Partililerimiz ve vatandaşlarımızın İçişleri Bakanlığı önüne gelmemelerini rica ediyorum" dedi.

Özdağ'ı bakanlık önünde polisler karşıladı

Ümit Özdağ, parti genel merkezinden çıkarak İçişleri Bakanlığı önüne gitti.

"Sen don lastiği satarken ben akademide ders veriyordum"

Ziyareti canlı yayında paylaşan Özdağ'ı bakanlık binası önünde polisler karşıladı. Özdağ'ın bakanlık binasına girişine izin verilmedi.

Kapıda İçişleri Bakanı Soylu'ya "Polislerin arkasına saklanma. Bu polisler milletin çocukları senin koruman değil" diyen Özdağ, "Sen don lastiği satarken ben akademide ders veriyordum" dedi.

Burada basın açıklaması yapan Özdağ, İçişleri Bakanı Soylu'ya, "Sen Ofluyum diyorsun. Ben Ofluları cesur bilirdim. Meğer sen Oflu değil kofluymuşsun" dedi.

"Bu iş sen özür dilemedikçe ikimizden biri ölena kadar devam edecek" diyen Özdağ, "Süleyman Soylu'nun ne kadar büyük bir korkak olduğunu tüm dünya gördü" diye konuştu.

"Her ipini koparan Türkiye'ye gelemez"

Özdağ'ın açıklaması şöyle:

Ülkemize yönelik örtülü bir istilanın sekiz milyonu aşan Suriyeli, Afgan ve orta doğunun değişik ülkelerinden Türkiye'ye yönlendirilen insanlar tarafından yapıldığını Türkiye'nin gündemine getirdi ve getirmeye devam edecek. Biz zafer partisi olarak Türk milletinin sığınmacılar ve kaçaklar ülkelerine dönsünler iradesini siyasette temsil ediyoruz. Gerek saray ittifakı gerek ak millet ittifakından farklı olarak gönüllü dönerler onlara ev yaparız dönerler demiyoruz. Burası dünyanın luna parkı değil. Her ipini koparan Türkiye'ye gelemez. Biz bu 8 milyon insanı bir sene içerisinde tarihin en büyük geriye dönüş projesi ile vatanlarına yollayacağız

"Zafer Partisi'ne karşı bir komplo kuruluyor"

Süleyman Soylu'nun liderliğinde Zafer Partisi'ne karşı bir komplo kuruluyor. Bu komplo ile ilgili birkaç gün önce  genel merkezimize ziyarete gelen bir polis memuru bilgi verdi. Kimlerle telefon konuşmasının kimin yaptığını bu komploda kimlerin görev alacağını öğrendim. Başka kaynaklardan da bunu teyit ettim. Zafer  Partisi gibi görünün hesaplar üzerinden beş altı ilde karışıklık çıkartıp bizi psikolojik baskı altına almak istiyorlar. Biz tuzağa düşmeyiz. Atamanlar grubu diye bir grup var. Sağda solda Afgan Suriyeli dövüyorlar bunu Facebook'larda yayımlıyorlar. Bir ay önce bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bundan 2-3 gün önce biz kapattık dediler anladık ki arkasında bunun karanlık odaklar var. Kiminle bağlantılı olduğunu tahmin edebilirsiniz. Özetle dün Soylu'nun  bana ve aileme  yağmış olduğu hakaret bu operasyonun işaret fişeğiydi

"Bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edecek"

Özdağ, "Bugün Süleyman Soylu'ya meydan okuyarak İçişleri Bakanlığı önüne geleceğimi söyledim. Korkma, ya sen Karadeniz uşağısın, Ofluyum diyorsun. Ben Ofluların cesur olduğunu bilirim. Ama sen Oflu değilmişsin kofluymuşsun. Sen korktun kardeşim. Ya ben tek başıma geliyorum Ümit Özdsağ'dan bu kadar mı korkuyorsun. Bana karşı yağmış olduğu girişimlerin yıllardan beri farkında değil miyim. Teröristleri izletmen gereken adamları benim peşime takmadın mı, bir çok insanın peşine taktığın gibi. Yemek yediğim restoranlardan visa kartı ödemelerini toplatmadın mı. Senden korkan senin gibi olsun, en kriminal bir adamsın. Bu görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın kardeşim. Bunun sen de farkındasın. Sen cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. Bundan sonra seninle Süleyman bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edecek. Ya sen özür dilersin milletin önünde ya da bu kavga sonuna kadar devam eder. Ama  provokasyonları hiç deneme, her provokasyon girişimini ağzından içeri tıkarım senin. Süleyman Soylu'nun korkak olduğunu bugün tüm Türkiye, tüm dünya gördü" dedi.

haydi.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

 

Basın açıklamasını tamamlayan ve makam aracına yönelen Özdağ'ı protesto eden bir kişi, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

"Hayvan İzleme Aracı Özdağ için bekletildi" iddiası

Ümit Özdağ'ın ziyareti esnasında İçişleri Bakanlığı'nın önüne çekilmiş bir araç dikkat çekti. Halk TV Muhabiri Mevsim Altay'ın görüntülediği Hayvan Durum İzleme Aracı'nın İçişleri Bakanlığı'nın kapısının önüne çekildiği ve o şekilde bırakıldığı görüldü.

Görüntüyü aktaran Halk TV programcısı Ayşenur Arslan, "Sokak köpekleri falan yok. İnsanın aklına, 'hayvandan aşağı' diyen 'Soylu'nun bakanlığının kapısına Hayvan İzleme Aracı çekilmesi bir mesaj mı' diye gelse çok mu abartmış oluruz. Bu nasıl bir şey" dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU