Rusya: Ukrayna'da İsrailli paralı savaşçılar Azov ile omuz omuza savaşıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova video görüntülerini izlediğini kaydetti

Fotoğraf: AFP

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'daki Azov taburunda İsrailli paralı savaşçıların Rusya'ya karşı savaştığını söyledi.

Zaharova, Sputnik radyosunda katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, son günlerdeki İsrail ile olan gerilime yönelik açıklamalarda bulundu.

İsrailli politikacıların enformasyon kampanyasını şişirdiğini belirten Zaharova, "Onların duymak istemeyeceği bir şeyi söyleyeceğim. Belki ilgilenirler. Ukrayna'da İsrailli paralı savaşçılar, Azov militanlarıyla omuz omuza bulunuyor" diye konuştu.

İsrail'in bundan habersiz olamayacağını vurgulayan Zaharova, bu konuyla ilgili şahsen video görüntülerini ve diğer materyalleri gördüğünü ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya ile İsrail arasında gerginlik

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir İtalyan televizyonuna verdiği röportajda "Zelenski'nin Yahudi olduğunu söylüyorlar. Bana göre Hitler'in de Yahudi kökleri vardı. En büyük Yahudi karşıtları, Yahudilerdir." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Lavrov'un sözlerine "Affedilemez, skandal bir açıklama, feci bir tarihi hata" diye tepki göstererek Rusya'dan özür beklediklerini belirtmişti.

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoliy Viktorov'un "açıklama yapmak üzere" Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirilmişti.

Daha sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'da antisemitizmin son yıllarda geliştiği yönünde bir açıklama yaparak, "Tarih, ne yazık ki, Yahudiler ile Naziler arasındaki trajik iş birliğinin örneklerini biliyor." ifadelerine yer vermişti.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU