İtirafçı "Gökhan, Olgun, Hamza" şeklinde ifade verdi, ismi Gökhan Olgun olan eski TSK personeli tutuklanıp 6 yıl 3 ay ceza aldı

Olgun, lehine olan delillere, itirafçının mahkeme huzurunda "Gökhan Olgun'u tanımıyorum" demesine rağmen hem mesleğinden oldu hem de hapis yattı

Fotoğraf: AA

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında ilan edilen Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 126 bin kamu görevlisi ihraç edildi.

İhraç edilen kamu görevlileri, terör örgütüyle irtibatlı ya da iltisaklı oldukları gerekçesiyle kamu görevinden çıkarıldı. İhraç edilenlerin büyük çoğunluğu, yargılandı, çeşitli cezalara çarptırıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5 ay tutuklu kaldı

İhraç edilip yargılanan, hapis cezasına çarptırılanlardan biri de, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubay üstçavuş olarak görev yaparken, darbe girişiminden iki yıl sonra çıkarılan 701 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılan Gökhan Olgun'du.

Olgun, 2018 yılının eylül ayı ile 2019 yılının şubat ayları arasında tutuklu kaldı. Ayrıca, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"Gökhan, Olgun, Hamza'yla birlikteydik"

Olgun'un tutuklanmasına ve darbe girişiminden 2 yıl sonra ihraç edilmesine, bir itirafçı tanık ifadesi neden oldu. İtirafçı tanık, 2018 yılının mayıs ayındaki ifadesinde "Gökhan, Olgun, Hamza adlı kişilerle Konya'da öğrenci evinde beraberdik" dedi. 

Konya'da değil Hakkari'de görevde olduğunu ispatladı ama...

Ayrıca, itirafçı tanık, çok sayıda kişinin ismini verdiği ifadesinde "Gökhan Olgun Fethullah Gülen cemaati yapılanmasına ait öğrenci evinde kalan şahıstır" dedi.

Ancak bu ifadelerle ihraç edilip tutuklanan Gökhan Olgun, o dönem Hakkari'de görev yapıyordu ve mahkemeye hayatında hiç Konya'ya gitmediğini belirtti ve Hakkari'de görevi başında olduğunu ispatlayan belgeyi sundu.  

ByLock, dernek kaydı, Bank Asya hesabı yok

Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından mahkemeye sunulan raporda, Gökhan Olgun'un Bank Asya'da hesabı bulunmadığı, FETÖ irtibatlı ya da iltisaklı derneklerde kaydı olmadığı, ByLock kullanmadığı belirtildi. 

HTS listesi de hatalı

İtirafçı tanık daha sonra Olgun'un yargılandığı mahkemeye gelerek, bahsettiği "Gökhan, Olgun, Hamza" adlı kişilerin başka kişiler olduğunu ve astsubay Gökhan Olgun'u tanımadığını söyledi.

Ancak bu ifadelere rağmen eski astsubay Olgun'a terör örgütü üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Hapis cezasına gerekçe olarak ise Olgun'un ankesörlü telefonla aranması gösterildi. Ancak Olgun'un HTS listelerini hatalı olduğu da ortaya çıktı.

Ceza onanırsa tekrar hapse girecek

Olgun, lehine olan delillere, itirafçının mahkeme huzurunda "Gökhan Olgun'u tanımıyorum" demesine rağmen hem mesleğinden oldu hem de hapis yattı. Ayrıca, yerel mahkemenin verdiği ceza onanırsa tekrar hapishaneye girecek. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU