Dünya Müslüman Alimler Birliği: Türkiye-Suudi Arabistan yakınlaşması doğru yolda atılmış bir adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyarette Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya gelmiş, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalınmıştı

Fotoğraf: AA

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için atılan adımlara ilişkin yorumlarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Karadaği, Kur'an-ı Kerim'de İslam ümmetini ahlak ve inanç temelinde oluşturan ve çıkan sorunlar karşısında da onu koruyacak ayetlere atıfta bulunarak , Türkiye-Suudi Arabistan yakınlaşmasının doğru yolda atılmış bir adım olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Nisan'da Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyarette Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya gelmişti.

Erdoğan ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ramazan ayında gerçekleştirdiği ziyaretin dost ve kardeş Suudi Arabistan'la yeni bir dönemin kapılarını aralayacağını" ifade etmişti.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU