Fenerbahçe Başkanvekili Bilecik'ten "pankart" tepkisi: Bir silahın ucuna asarak bunu göstermelerini esefle kınıyorum, insanlık onuruna bu yakışmaz

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Trabzonspor'un şampiyonluğunun ardından açıklamalarda bulunarak Trabzonspor Stadı'nda açılan pankarta tepki gösterdi

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü'nün Başkanvekili Erol Bilecik, FB TV'de açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada Trabzonspor'un şampiyonluk maçında açılan pankartla ilgili görüşlerini paylaşan Bilecik, "Esefle kınayacağımız bir akşam. Türk spor tarihinde bir defa daha görmek istemediğimiz bir akşam yaşadık" dedi. 

Medical Park Stadı'nda açılan pankarta tepki gösteren Bilecik, "Bir spor kulübünün açtığı pankart... 2010-11 sezonu şampiyonu oldukları... Bir silahın ucuna asarak bunu göstermelerini esefle kınıyorum. İnsanlık onuruna bu yakışmaz" yorumunu yaptı.

 

TS PANKART-Twitter.jpg
Trabzonspor Stadı'nda açılan pankarta Fenerbahçe Kulübü sert tepki gösterdi / Fotoğraf: Twitter

 

2010-11 sezonu şampiyonluğu ile ilgili de görüşlerini aktaran Bilecik, şu ifadeleri kullandı:

Kumpas davasını reddetmek FETÖ'nün meşru görülmesinin normal sayılacağı bir tablo önümüze serilmiş durumda. İnsanların bunu böyle anlamaması mümkün değil. 2010-11 şampiyonluğunu kendinize yakıştırıyorsunuz, siz FETÖ ağzıyla konuşuyorsunuz.

"Lig tescil edilmeli mi, edilmemeli mi?"

Süper Lig'de bu sezon yaşanan istifalar ve hakemlerin görevden alınıp ardından geri iade edilmeleriyle başlayan tescil tartışmalarına vurgu yapan Bilecik, "Lig tescil edilmeli mi, edilmemeli mi? Bu sorunun cevabını bulamazken, siz kalkıp 2010-11 şampiyonluğu için hak iddia ediyorsunuz. Bu şampiyonluk anamızın ak sütü gibi helaldir" diye konuştu.

Sosyal medyada Fenerbahçeli taraftarların yoğun tepki gösterdiği pankartla ilgili taraftarları sağduyuya davet eden Bilecik, sözlerini şöyle noktaladı:

Camiamız sakin olsun, bunu rica ediyorum. Sonuna kadar hakkımızı savunacağız. Bize dil uzatanlar, şampiyonluğumuzu görmezdenler gelenler... Halkı galeyana getirecek söylemleri yapmak önemli sıkıntı. Bütün savcıları göreve davet ediyorum.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fenerbahçe Kulübü'nden "savcılar göreve" paylaşımı

Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği Antalyaspor maçının ardından resmi Twitter hesabından "savcılar göreve" paylaşımında bulundu.

Olaylı pankartla ilgili yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Savcılar göreve! Terör örgütünün duruşunu sahiplenen, takım otobüsümüze yapılan saldırıyı meşrulaştıran, toplumu kin, nefret ve ayrışmaya sürükleyen bu pankartın, tribünde yer almasına izin verenler hakkında savcıları göreve çağırıyoruz... Halkı, taraftarları birbirine düşüren Trabzonspor Kulübü'nün yaptıklarının karşılıksız kalmaması için Türkiye Cumhuriyeti savcılarını göreve davet ediyoruz... Bir şehir takımı, milyonlarca taraftarı olan ülkenin değerine saldırıyor! FETÖ ağzıyla konuşuyor, silahlı saldırıya gönderme yapıyor.

 

 

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği: İvedilikle suç duyurusunda bulunulacaktır

Tepkilere neden olan pankartla ilgili bir açıklama da Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği'nden geldi.

 

 

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Trabzonspor Kulübü’nün bu akşam stadyumda açtığı '2010-2011 sezonu şampiyonluğumuza' ilişkin hukuk tanımaz, provakatif ve şiddeti teşvik eden işbu pankart alenen 6222 Sayılı Kanun’a aykırılık teşkil etmekte olup, sorumluları hakkında ivedilikle suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU