Erdoğan: İstanbul'un kaderini biz değiştirdik, cumhuriyetimizin 1923'ten 2023'e kadar ki belirleyicisi biz olduk

Erdoğan, konuşmasında İBB'yi eleştirerek, "Bunların tek derdi 15 Temmuz'un faillerini yeniden devlete doldurmak. PKK'yı İstanbul Büyükşehir Belediyesi belediyeye doldurma gayreti içerisinde ve dolduruyor. Bunların da hesabını soracağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul il başkanlığının düzenlediği iftar programına katılarak konuşma yaptı.

Cumhur İttifakı olarak 2023 hedeflerine durmadan ulaşacaklarını söyleyen Erdoğan, "Unutmayınız ki AK Parti'de görev üstlenmek demek mevki sahibi olmak değildir. Milletimize hizmetkar olmak, ülkemizi güçlendirmek, mağdurların yanında olmak için gece gündüz çalışmak demektir" dedi.

"İstanbul'un kaderini biz değiştirdik"

Konuşmasında "İstanbul" vurgusu da yapan Erdoğan, 1994 yılındaki yerel seçimlerin belediye başkanı seçilmesini atıfta bulunarak, "İstanbul'da 1994'te yaktığımız meşaleyle bu şehrin kaderini biz değiştirdik. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle aydınlığı tüm Türkiye'ye yaydık. Türkiye geliştikçe tüm bölgemizin dikkatini toplamaya başladı. Pek çok ülkede Türkiye'nin yerini haritada gösteremiyordu. Bugün başarılarını duymayan az kişiye rastlayabilirsiniz. Cumhuriyetimizin 1923'ten 2023'e kadar ki belirleyicisi biz olduk" ifadelerini kullandı.

"Millet bu numaraları yutmuyor"

Erdoğan konuşmasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektriği kesilen evleri ziyaret etmesini de eleştirerek, "Bay Kemal'in dediğine bakmayın, o karanlık bir Türkiye yaşıyordu, şimdi zihinsel karanlık yaşan Bay Kemal zannediyor ki millet yutacak. Millet bunları yutmuyor. Akıllı sayaçların çalıştığı bir Türkiye olduğunu bilmiyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamalarını sürdüren Erdoğan şöyle devam etti:

Biz ekonomi sisteminin yeniden yapılandığı bu dönemde Büyük ve güçlü Türkiye diyoruz. Bay Kemal grup toplantısında baklayı ağzından çıkardı; 'Bana katılın ya da çekilin' dedi. Bu zatın bugüne kadar sergilediği tavrın yalan olduğu ortaya çıktı. Hani bu zat yıllardır 'tek adam' diyordu ya, kendi hayalini anlatıyormuş, kendi ortakları düşünsün artık. İkinci mesajı Kılıçdaroğlu kavga için geldiğini söyledi. Bunlar tek parti döneminde milletimizin kültürüyle kavga etmiştir. Bunlar, AK Partinin iktidarı boyunca atılan demokratik adımlara karşı çıkarak milletle kavga etmiştir. Herkes kendine yakışanı kalbinde yaşattığını yapar. Biz milletimizi hayat pahalılığına karşı uğraşıyoruz.

"İBB, PKK'yı belediyeye doldurma hayreti içinde"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli bir personelin PKK üyeliği suçlamasıyla tutuklanması hakkında da konuşan Erdoğan, "Bunların tek derdi 15 Temmuz'un faillerini yeniden devlete doldurmak. PKK'yı İstanbul Büyükşehir Belediyesi belediyeye doldurma gayreti içerisinde ve dolduruyor. Bunların da hesabını soracağız" dedi.

"Dışişlerimiz Kavala'nın hesabını sormuştur"

Erdoğan konuşmasında, Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılan iş insanı Osman Kavala ile ilgili de konuştu.

Almanya'nın, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisini Osman Kavala konusuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na çağırmasına tepki gösteren Erdoğan şöyle devam etti:

Almanya'da büyükelçimizi çağırıyorlar. Neden? Türkiye'nin Soros'u olan Osman Kavala için. Anında onların büyükelçisini de Dışişlerimize çağırdık. Hesabını Dışişlerimiz de onlardan sordu. Bunların tek derdi ülkenin ve menfaatine yapılan hangi iş varsa onları engellemek. Sürekli sallanıp duran 6'lı masaları ayakta tutmak. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU