Trump'ın pedofil Epstein'ı yargıdan kaçıran bakanı cinsel amaçlı çocuk ticaretiyle mücadele fonunu kısmak istiyor

ABD Kongre üyeleri Acosta’nın önerisini “ahlaksız” diye niteledi

Acosta, Chuck Schumer ve Nancy Pelosi gibi Demokratlar tarafından artan bir baskıyla karşı karşıya (The Independent)

Pedofil Jeffery Epstein’ın adaletten kaçmasına yardım ettiği ortaya çıkan ABD Çalışma Bakanı Alexander Acosta, şimdi de cinsel amaçlı çocuk ticaretiyle mücadele eden devlet kurumuna yapılan ödemenin yüzde 80’ini kesmek istiyor.

ABD Çalışma Bakanı Acosta, Uluslararası Çalışma İşleri Bürosu’nun (ILAB) fonunu 2020’de 68 milyon dolardan (yaklaşık 385 milyon TL) 18,5 milyon dolara (yaklaşık 105 milyon TL) düşürmeyi planlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ILAB, çocukları hedef alanlar başta olmak üzere insan kaçakçılığı ve zorla çalıştırma suçlarıyla mücadele etmeye çalışıyor.

Acosta, 2008’de cinsel amaçlı çocuk ticareti zincirindeki rolü nedeniyle hakkında soruşturma yapılan Epstein’ı federal kovuşturmadan muaf tuttuğu ortaya çıkınca tepki çekmişti.

Acosta’nın fonun azaltılması önerisi birçok kongre üyesi tarafından ağır bir dille eleştirildi. Demokrat Katherine Clark öneriyi, “umursamaz” ve “ahlaka aykırı” diye nitelendirdi. 

The Guardian’a konuşan Clark konuyla ilgili şunları söyledi:

Bu yönetimdeki pek çok kişi gibi, Acosta da cinsel saldırıya maruz kalan savunmasız kişileri ve mağdurları değil, güçlü ve zengin olanı seçti. Başka bir iş bulmasının vakti geldi.

“Bunun Acosta için çok rahatsız edici bir konu olduğundan eminim” diyen Clark, “Ama bundan saklanabileceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

FBI, Epstein’ın muhtemelen reşit olmayan 30 kızla ilişkisine odaklanan bir soruşturma başlatmış ancak Acosta’nın yönetiminde 2008’de uzlaşıya varılması sonrası soruşturmayı kapatmıştı. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından Chuck Schumer ve Nancy Pelosi gibi Demokratlardan Acosta’nın istifa etmesi yönünde gelen baskılar artıyor. 

Epstein eyalet yasasına göre daha az ceza öngören fuhuşa teşvik suçunu kabul etmiş ve çocuklar “fahişe” diye tanımlanmıştı. Epstein Florida’nın asgari güvenlikli cezaevinde yalnızca 13 ay yatmıştı.

2008’deki uzlaşmada Acosta’nın rolünü önemsizleştirmeye çalışan Donald Trump, “Sadece o değil, bu karara birçok insanın dahil olduğunu duydum” demişti.

Acosta’nın “mükemmel bir çalışma bakanı” olduğunu söyleyen Trump ayrıca, “Meselenin geri kalanını çok iyi araştırmak gerek ama üzerinden uzun süre geçen bir konudan söz ediyorsunuz” diye konuşmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU