Eşi, Gezi Davası'ndaki kararlara tepki göstermişti… Uşak Valisi Kocabıyık, merkeze çekildi

Kocabıyık'ın eşi, davada çıkan kararların ardından "Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar" demişti

Fotoğraflar: Twitter

İçişleri Bakanlığı, Gezi Davası'nda çıkan kararlar ile 31 Mart seçiminin iptal edilmesini eleştiren Hüseyin Kocabıyık'ın eşi olan Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ı merkeze çekti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Uşak Valisi Funda Kocabıyık geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eşi Gezi kararlarına tepki göstermişti

Kocabıyık’ın eşi olan, 25. ve 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası'nda verilen mahkumiyet ve tutuklama kararları ile iptal edilen 31 Mart 2019 İstanbul seçimlerinde partisinin aldığı tutumu eleştirmişti.

Kocabıyık resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşıma "Bizimki de ne kader böyle!" ifadesiyle başlamıştı.

"Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık" diyen Hüseyin Kocabıyık, şunları yazmıştı:

Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar. Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz.

Vatandaşı azarladığı görüntüler

Kocabıyık, 2020 yılının nisan ayında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerini kontrol ederken vatandaşı azarladığı görüntülerle de hatırlanıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU