Tesla, Elon Musk'ın Twitter anlaşmasının ardından 126 milyar dolar değer kaybetti

Musk'ın Twitter'ı satın alabilmek için hisse satışı yapabileceğine yönelik endişe düşüşte etkili oldu

Fotoğraf: Reuters

Tesla TSLA.O şirket CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı TWTR.N satın alabilmek için hisse satışı yapabileceğine yönelik endişelerle dün 126 milyar dolar değer kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için şirket yönetimi ile anlaşmıştı. Bu rakamın 21 milyar dolarını kendisinin karşılaması gerekiyor.

Tesla Twitter anlaşmasında bir taraf olmasa da Musk'ın satın almayı nasıl fonlayacağını kamuya açıklamayı reddetmesinin ardından hisseleri spekülatif satışların hedefi oldu.

İlk olarak yüzde 9,2'lik hisse satın almıştı

Musk'ın Twitter'da kontrol sahibi olma isteği ilk olarak kendini nisan ayı başında hissettirmişti.

Dünyaca ünlü milyarder 4 Nisan'da Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın aldığını açıkladı. Söz konusu hisse satın alımının ardından Musk, "Twitter'ı iyileştirmenin" yollarını araştırmaya başladı.

Ancak yatırımıyla gündem olan Musk'ın şirketin yönetim kuruluna girmeyeceği belirtildi. Twitter Üst Yöneticisi Parag Agrawal, Musk'ın en büyük hissedar olduğunu belirterek kendisinin önerilerine açık olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bundan sonra ne olacak?

Twitter, Musk ile anlaşmanın detaylarını “Form 8-K” olarak bilinen dosyada SEC’e dört iş günü içinde bildirmesi bekleniyor.

Şirketin ilk çeyreğe ait finansal sonuçlarını da Perşembe günü açıklaması planlanıyor. Şirket, anlaşmanın ayrıntılarına veya finansal sonuçları için bir konferans görüşmesi yapmayı planlamıyor.

SEC tarafından yapılacak değerlendirme, sürecin bundan sonra nasıl devam edeceğine ilişkin ayrıntıların da belli olmasını sağlayacak.

Ayrıca Musk'ın Twitter ile anlaşması, hissedarların oylamasına sunulacak ancak oylamanın tarihi henüz açıklanmadı.

Halka açık bir şirket olan Twitter'ın hisselerinin satışı ve borsa kotundan çıkarılması genel kurulda kabul edilip SEC tarafından da onaylanması durumunda ortaklar hisselerini belirlenen fiyat ve şartlarda Musk'a satabilecekler ya da hisseleri elinde tutarak halka açık olmayan bir şirketin ortağı olarak kalmaya devam edecekler.

Genel kurulda alınacak karar ve SEC'in tutumu, sürecin nasıl devam edeceği ve hisse sahibi yatırımcıların yapması gereken konuları da netleştirmesi bakımından dikkatle takip edilecek.

 

Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU