Bahçeli: 1915 tehcir kararı doğrudur, bugün olsa aynısı sonuna kadar yapılmalıdır

"Sözde soykırımı tanıyan varsa yeri TBMM olamaz. Bu sadece hadsizlik değildir, bize göre şerefsizliğin daniskasıdır"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasetteki "Ermeni soykırımı" tartışmalarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada "1915 tehcir kararı doğru bir karardır, bugün olsa aynısı sonuna kadar yapılmalıdır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, parlamenter sisteme geri dönüş için üçüncü kez buluşan 6 muhalefet partisine tepki gösterdi. Bahçeli, "Yüzlerinde meymenet yok" diyerek seslendiği muhalefetten isimlere yönelik şu ifadeleri kullandı:

Zillet ittifakı yine 6+1 olarak toplandı. İttifak ortakları güçlendirilmiş parlamenter sistem masalıyla avunuyorlar toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Birbirlerine tuzak kurup dedikodu yapıyorlar sonra birbirlerinin gönlünü almaya çalışıyorlar. bunların dilinde şehitler yok yüzlerine meymenet yok. Zillet İttifakı, Türk ekmeği yese de gavurun kılıcını sallamaktan rahatsızlık duymuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Garo Paylan’a tepki: Meclis’te yer alması zuldür

“Ermeni soykırımının tanınması” için bir kez daha kanun teklifi veren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’a da tepki gösteren Bahçeli, “Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kanun teklifi hazırlamak ecdadımıza hakarettir, hıyanettir, su katılmamış bir müfteriliktir. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM’de yer alması hepimiz adına züldür" dedi.

MHP lideri, "1915 tehcir kararı doğru bir karardır, bugün olsa aynısı sonuna kadar yapılmalıdır" ifadesini kullandı. Bahçeli'nin konu hakkındaki ifadeleri şöyle:

TBMM çatısı altında diasporanın bir ajanı bulunmaktadır. Böyle bir fitnecinin Meclis'te yer alması zuldür. Teklif Türkiye'yi tahrik etmek için kurgulanmıştır. Meclis millete katliamcı diyenlerin barınacağı yer değildir. Sözde soykırımla ilgili kanun teklifi hazırlamak ihanettir.

Sözde soykırımı tanıyan varsa yeri TBMM olamaz. Bu sadece hadsizlik değildir, bize göre şerefsizliğin daniskasıdır. Bu rezil teklif anında sahibine iade edildi. Kılıçdaroğlu, elektrikle ilgili konuştuğun kadar sözde soykırımla ilgili ne zaman konuşacaksın? Bizim geçmişimiz Türk, bugünümüz Türk, yarınımız da Türk'tür. Politikacıların tarihi gerçekliği çarpıtıp kendilerini mahkeme yerine koymaları felakettir. 

Rahmetle, hürmetle andığımız Sultan Abdülhamid Han bizimdir, Talat Paşa bizimdir, Enver Paşa bizimdir, Mustafa Kemal Paşa bizimdir, bizden olmayanların bugün çıkıp sözde soykırım bilirkişiliği taslamaları utanmazlıktır, gafilliktir, münafıklıktır.

“Süleyman Sazak’ın bizimle bir ilgisi kalmamıştır”

Grup toplantısının ardından Bahçeli’ye, Genel Başkan Yardımcılığını da yaptığı MHP’den ocak ayında istifa eden Süleyman Sazak’ın Gezi Davası'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala için yaptığı paylaşım soruldu.

Bahçeli, "Süleyman Sazak'ın bizimle bir ilgilisi kalmamıştır" diye konuştu. 

MHP lideri, karar hakkında "Hukukun kararına saygı duyulmalı" dedi.

Sazak, dün açıklanan mahkeme kararının ardından "Osman Kavala’yı ideolojik olarak kendimden farklı görürüm. Bugünden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU