Şırnak’ta kaçırılıp öldürülen iki çoban defnedildi

Şırnak'ın Geçitboyu köyü Herbul Yaylası'nda dün hayvan otlatmaya çıkan Abdulhakim Demir (35) ve Vali Çevik (40) adlı çobanlar silahla başlarından vurulmuş halde ölü bulunmuştu

Şırnak Geçitliboyu Köyü'nde öldürülen Abdulhakim Demir ve Vali Çevik'in taziyeleri devam ediyor / Fotoğraf: AA

Evli ve zihinsel engelli olduğu öğrenilen Abdulhakim Demir'in cenazesi Geçitliboyu köyündeki camide kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. 

6 çocuk babası Vali Çevik'in cenazesi ise Şırnak'ın Silopi ilçesinde defnedildi.

Çevik ve Demir’in yakınları taziyeleri kabul ediyor.

Öldürülen iki çobandan zihinsel engelli Demir'in ağabeyi Mehmet Salih Demir, AA’ya yaptığı açıklamada, kardeşinin yüzde 50 engelli raporu bulunduğunu belirterek, ekmeğinin peşinde, günahsız biri olduğunu söyledi.

 

Geçitliboyu Köyü.jpg
Abdulhakim Demir ve Vali Çevik'in öldürüldüğü Şırnak'ın Geçitliboyu Köyü / Fotoğraf:AA

 

“Bedenlerini taşın altında bulduk”

Kardeşinin karıncayı bile incitecek biri olmadığını ifade eden Demir, "Dün öğle saatlerinde yaylada kardeşimi otlattığı hayvanların içinden alıp, katlediyorlar. Oraya yakın kömür ocağındaki bekçiler bize, 'Hayvanlarınız sahipsiz, çoban yok.' dediler. Bir de silah sesi geldiğini söylediler. Bunun üzerine jandarmaya haber verdik. Köylülerle olay yerine gittik. Orada ikisinin cansız bedenlerini büyük bir taşın altında bulduk" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demir, kardeşinin 6 yıl önce evlendiğini, çocuğunun bulunmadığını dile getirdi.

Emekli güvenlik korucusu olduğunu anlatan Demir, "23 yıl görev yaptım. 3 amcam da farklı tarihlerde örgüt tarafından katledildi. Köyde birçok gazi ve şehit var. Güvenlik korucusu olduğumuz için kardeşimi öldürdüler. Kardeşim savunmasızdı. Bunlarda vicdan, iman yok. Engelli birini öldürecek kadar vicdansızlar. Bu Kürtlük davası mı? Allah hakkımızı bırakmasın" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU