Reuters: Twitter, Elon Musk'ın şirket hisselerini satın alma teklifini kabul etmeye hazırlanıyor

Şirkete yakın kaynaklar, Twitter yönetim kurulunun toplanmasının ardından hisse başına 54.20 dolarlık anlaşmayı günün ilerleyen saatlerinde açıklayabileceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Twitter, Elon Musk'ın şirkete yönelik 43 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etmeye hazırlanıyor.

Şirket, fiyat teklifi ile hissedarların birçoğunu etkilemesinin ardından Musk ile anlaşma görüşmelerine başladığını açıklamıştı.

Reuters'a konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre, Twitter yönetim kurulunun toplanmasının ardından hisse başına 54.20 dolarlık anlaşmayı günün ilerleyen saatlerinde açıklayabileceğini söyledi. Kaynaklar ayrıca anlaşmanın son dakikada başarısızlıkla sonuçlanmasının her zaman mümkün olduğunu da ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk, şirketteki diğer hisselerin peşinde

Twitter'da yüzde 9.58 oranında hissesi bulunan Musk, Twitter'ın tamamını satın almak için 14 Nisan'da hisse başına nakit olarak 54.20 dolar ödemeyi teklif ettiğini açıklamıştı. Tesla'nın CEO'su Musk ayrıca Twitter'da gerekli değişikliklerin yapılması için şirketin borsa kotundan çıkartılması gerektiğine inandığını da belirtmişti.

Musk, son birkaç gündür Twitter hissedarlarıyla bir araya gelerek şirkete yaptığı satın alım teklifi konusunda hissedarların desteğini almaya çalışmaktaydı.

Musk'ın satın alma konusunda yaptığı detaylı finansal açıklamadan sonra Twitter'ın birçok hissedarı şirkete ulaşarak muhtemel bir anlaşma fırsatının kaçırılmaması gerektiği konusunda şirkete talepte bulundu.

Musk'a yönelik bir soruşturma, satış için risk oluşturabilir

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Musk'un sunduğu teklifi "en iyi ve son teklif" olarak açıklaması anlaşma müzakerelerinde bir engel teşkil etti. Buna rağmen, Twitter yönetim kurulu, Musk'ın anlaşmayı tamamlama kabiliyeti konusunda daha fazla bilgi elde etmek için Musk ile temasa geçmeye karar verdi.

Twitter Musk'ın satın alma teklifinin fiyatını arttırarak Musk üzerinde baskı kurup kurmama konusunda henüz net bir karar vermedi. Konuya yakın kaynaklar, görüşmelerin gizliliğinden ötürü isimlerini açıklamadılar.

Twitter, ABD Menkul Kıymetler Ve Borsalar Komisyonu'nun (SEC) da dahil olduğu düzenleyici kurumların Musk ile ilgili devam eden bir soruşturmasının olup olmadığı konusunda daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor. Çünkü Musk'a herhangi bir soruşturma olması durumunda Twitter'ın satış görüşmelerinin tamamlanması açısından bir risk oluşabilir.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU