Londra'da demiryolu bilet ücretleri sabit kaldı ama sağlanan hizmet düzeltildi. Hükümet de aynısını yapabilirdi

Londralılara, politikacıların yaşamlarına gerçek bir katkı sağlayabileceğini göstermekten gurur duyuyorum

Pek çok insan, çoğunlukla yerinde sebeplerle, politikacıların yaşamlarında gerçek bir fark yaratabileceğinden kuşku duyuyor. 

Sadece Çarşamba gününü ele alırsak, İngiltere’de her gün işe trenle giden milyonlarca insan, demiryolu bilet ücretleriyle seyahat kartları için geçen yıla göre yüzde 3,1 daha fazla ödeme yapacak. Hem de rekor kesintilerden, iptallerden ve hizmette gecikmelerden sonra.

Hükümet, her gün işe gidip gelenlere hizmet veren bir ulusal demiryolu hizmeti sunmayı başaramıyor ve özelleştirilen demiryolu şirketlerini devreye sokamıyor. 
Hiç kimse daha kötü bir hizmet için daha fazla ödeme yapmak istemez, bu şekilde olmak zorunda değil. Biz Londra'da politikacıların gerçek sonuçlar verebileceğini gösteriyoruz; işe trenle gidip gelenlere daha fazla ödeme yapmalarını istemeden daha iyi bir hizmet sunmak mümkün.

Çarşamba gününden itibaren milyonlarca insan, Transport for London’un (TfL) bilet ücretlerini 3 yıldır art arda dondurması durumundan faydalanmış olacak. Bu, 2019'da Londralılar'ın ve kentimizi ziyaret edenlerin, 2016'da seçildiğim dönemde ödediklerinden bir kuruş daha fazla ödemeyecekleri anlamına geliyor. Aynı dönemde, özel tren işletmecileri tarafından sağlanan ulaşımda tren bilet ücretleri yaklaşık yüzde 9 arttı.
 
2020'ye kadar bilet ücretlerinin dondurulması Londra'daki ortalama bir haneye yaklaşık 200 sterlin kâr getirmesi anlamına geliyor. Bu da şu soruyu akla getiriyor: Londralılara daha iyi hizmet sunarken ücretleri dondurabiliyorsam, hükümet neden aynı şeyi İngiltere’nin tümünde yapamıyor?
Hükümet, Transport for London(TfL) fonunu kesmesine rağmen biz işe gidiş geliş maliyetini uygun hale getirmek için daha fazlasını yaptık. Sınırsız “Hopper” otobüs bilet ücreti, yolcuların sadece bir ücret karşılığında bir saat içinde ihtiyaç duydukları kadar seyahat yapabileceği anlamına geliyor. Bu uygulamanın başladığı Eylül 2016 tarihinden beri Londralılar, 240 milyondan daha fazla otobüs seyahatinde para biriktirdi.
 
Londra’daki ulaştırma hizmetlerini iyileştirmek için gece ulaşımını düzenlemek ve işletmek ve grevlerle kaybedilen gün sayısını yüzde 65 oranında azaltmak dâhil gerçek sonuçlar sağlıyoruz- bu herhangi bir Londra belediye başkanının en iyi grev rekoru. Hükümetlerin ulaşım finansmanını kesmesine rağmen, durmaksızın Londralılar için en çok neye önem verdiklerine odaklanarak israfı, tekrarı ve verimsizliği azaltarak ve ulaşım personelimizle ve onları temsil eden sendikalarla iyi iş ilişkileri kurarak bunu başardık.

Bu hükümetin defalarca yaptığı gibi ve Boris Johnson'ın Londra belediye başkanı olarak yaptığı şekilde personel ve sendikalarla öfke içinde anlamsız siyasi kavgalar çıkarmanın hiçbir anlamı yok. Bu tipik bir Tory taktiğidir: sorunlarına çözüm bulmak için personelle görüşmeyi reddederken kamuoyunda sıkı çalışan personeli aşağılamak. Bu durum sadece daha çok greve yol açıyor ve işe gidip gelenler için olumlu bir değişiklik yapmayı zorlaştırıyor.
 
Ulaşım personelimizle endüstriyel ilişkileri yeniden kurarak, gerekçeli tartışmalara ve diyaloglara katılarak, onların uzmanlıklarını dinleyerek hizmetleri geliştirmek için personelimiz bizimle birlikte çalışmayı istiyor ve Londralılar bunun için daha iyi durumda. Deliller gösteriyor ki TfL ücret dondurulması, daha fazla insanı toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik ediyor ve Birleşik Krallık'ta daha geniş ve bastırılmış ekonominin etkisinin hafifletilmesine yardımcı oluyor. 
 
Başkentte özellikle de toplu taşımacılık finansmanındaki büyük kesintiler döneminde demiryolu hizmetlerimizi geliştirmek için her zaman yapılacak daha çok şey olacak, ancak Londra’daki başarılarımızla son derece gurur duyuyorum. Londralılara, politikacıların yaşamlarına gerçek bir katkı sağlayabileceğini göstermekten de gurur duyuyorum.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU