Angela Merkel bir ay içinde üçüncü kez şiddetle titrerken görüntülendi

Alman hükümeti şansölyenin sağlığının iyi olduğu konusunda ısrarcı

Angela Merkel bir aydan daha kısa bir süre içinde üçüncü kez titrerken görüntülendi. Çarşamba günü Berlin'de Finlandiya başbakanı Antti Rinne’nin ziyareti esnasında askeri onur töreninde dururken Alman Şansölye’nin tüm vücudunun şiddetle titrediği görüldü. 

Merkel 18 ve 27 Haziran'da da benzer ataklar geçirmişti. Diğer iki durumda da olduğu gibi bu atak da 64 yaşındaki şansölyenin yürümeye başlamasıyla hızla düzeldi.

Merkel ilk iki ataktan sonra düzenlediği basın toplantısında "İyiyim. İnsanların benim için endişelenmesine gerek yok” demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk vaka 18 Haziran'da sıcak havada ziyarete gelen Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy'yle buluştuğu sırada gerçekleşmişti. Merkel daha sonra üç bardak su içip iyileştiğini söylemişti.

Son yaşanan olaydaysa sıcaklık 18 derece civarındaydı.

27 Haziran’daki olayda da Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier görüşmesi esnasında şiddetle titremişti. Ancak şansölyenin sözcüsü Merkel’in sağlık durumunun iyi olduğu konusunda ısrar etmiş ve daha sonra G20 zirvesi için planlanan Japonya gezisine devam ettiğini açıklamıştı.

 

 

Bir hükümet yetkilisi Reuters'a geçen ayki ikinci olayın Merkel’in tekrar aynı olayın yaşanmasından kaçınmaya çok odaklandığı için, daha çok psikolojik nedenlerle ortaya çıktığını söyledi.  

Merkel 29 Haziran'da Japonya'daki G20 zirvesine katıldığında sağlığı hakkındaki soruları anladığını söyledi ama cevabında da ısrarcıydı: "İyiyim.”

Merkel’in görevine devam edememesi durumunda Cumhurbaşkanı Steinmeier meclis yeni bir şansölye seçinceye kadar başbakanlık görevine devam edecek yeni bir kabine bakanı atayacak. Bu kişinin şu an iktidardaki büyük koalisyonunda Şansölye yardımcısı olan, küçük ortaklardan Sosyal Demokrat Parti’nin üyesi Olaf Scholz olması zorunlu değil. 

Bir hükümet sözcüsü Merkel'in çarşamba günü Rinne’yle görüşmelerinin planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren:  Ata Türkoğlu

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU