Korean Air uçuş sırasında alkol alan pilotunu akladı

Olayı rapor eden kabin amirinin rütbesi düşürüldü

Kabin amiri yardımcı pilotla “tartışma anında hakaret eden kelimeler kullandığı” ve “içerdeki bir meseleyi dışarıya aksettirdiği” için şirket tarafindan hatalı bulundu (The Independent)

Korean Air hava yolu şirketi uçuş esnasında alkol alma girişiminde bulunan pilotunu aklarken, durumu şirkete rapor eden kabin amirinin rütbesini düşürdü.

Yerel haberlere göre Aralık 2018’de Güney Kore’den Amsterdam’a giden Korean Air hava yolu şirketine ait bir uçakta pilot, kalkıştan önce yolcululara sunulan şampanyalardan bir bardak içmek istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak kabin amiri pilota engel olarak “Alkol alamazsınız” dedi.

Pilot uçak kalktıktan sonra başka bir kabin görevlisinden “bir bardak sarap” istedi. Kabin görevlisi pilotun isteğini reddederek durumu kabin amirine bildirdi.

Bunun üzerine yardımcı pilotun da bildiği durumdan diğer kabin görevlilerini de haberdar eden kabin amiri, uçak ininceye kadar zihin sağlığından şüphe duyulan pilota durumdan bahsedilmemesi uyarısında bulundu.

Ancak yardımcı pilot uçak iniş yapmadan önce pilota olup biteni anlattı ve kabin amiriyle yardımcı pilot “tartışma” yaşadı.

Kabin amirinin Korean Air’e resmi bir dilekçe vermesinin üzerine şirket soruşturma başlattı.

Soruşturma sonrasında pilot yalnızca sözlü bir uyarı alırken kabin amiri “uçuş esnasında soruna yol açmak”tan rütbesini kaybetti.

 

 

The Korea Times’a konuşan bir Korean Air sözcüsü “Kaptanın tartışmalı bir eylemde bulunduğu açık, ancak esas soruna yol açan sebep bu değildi” diye konuştu.

Şirket, kabin amirinin “tartışma anında hakaret eden kelimeler kullandığı” ve “içerdeki bir meseleyi dışarıya aksettirdiği” için hatalı bulunduğunu ifade etti. Kabin amiri olayı, şirkete ait online bir mesajlaşma panelinde paylaşmıştı.

Daha önce de alkol alışkanlığı bulunan pilotlar sorunlara yol açmıştı.

Şubatta American Airlines şirketi’nin Manchester-Philadelphia uçuşunu yapacak 62 yasındaki bir pilot alkollü olduğu şüphesiyle gözaltına alınmış ve uçuş iptal edilmişti.

American Airlines yaptığı bir açıklamada özür dilemiş ve yerel emniyet güçleriyle iletişimde olduklarını söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU