Asya kökenli çiftin Asyalı olmayan bebekleri oldu

DNA testi sonucunda bebeklerin kendilerine ait olmadığını öğrenen çiftten bebekleri gerçek ebeveynlerine teslim etmeleri istendi

Çift bebek için kullanılması gereken kendi dondurulmuş embriyolarının akıbetini bilmiyor (The Independent) 

ABD’de bir doğum kliniğine başvuran Asya kökenli bir çiftin, yanlış embriyo transferi sonucu kendilerine benzemeyen bebekleri dünyaya geldi.

Bebek sahibi olabilmek için Ağustos 2018’de Kaliforniya eyaletindeki CHA isimli üreme ve tüp bebek merkezinde gerekli tüm prosedürleri yerine getiren New Yorklu çift binlerce dolar ödedi.

New York Post’a göre ikiz kız bebek isteyen çift, doktor, ilaç, laboratuvar ve seyahat masrafları için yaklaşık 100 bin dolar (575 bin TL) masraf yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak aylar sonra çekilen sonogramlarda bebeklerin kız değil erkek olduğu görüldü.

Çifte sonuçları önemsememeleri gerektiğini söyleyen klinik yetkilileri sonogram sonuçlarının doğru olmadığını ileri sürdü.

Bebekler dünyaya geldiğinde Asyalı çifte benzemedikleri ortaya çıktı. DNA testi de bebeklerin genetik olarak anne babayla bağları bulunmadığını ortaya koydu.

Sonunda çiftten çocukların velayetini gerçek anne babalarına vermesi istendi.

Çift, bebek için kullanılması gereken kendi dondurulmuş embriyolarının akıbetini bilmiyor.

New Yorklu çift kasıtlı ihmaller nedeniyle söz konusu kliniği, doktorları ve tıbbi uygulama hatasıyla ilişkili şirketleri dava etti.

 

 

Tüp Bebek Tedavisi’nde kadından alınan yumurta laboratuvar ortamında erkekten alınan spermle bir araya getirildikten sonra suni yollarla dölleniyor. Döllenen embriyo daha sonra kadının rahmine yerleştiriliyor.

Kendini dünyanın en “biricni üreme tedavisi ağı” diye tanımlayan Merkez “Kaliforniya’nın güneyinde ve 22’den fazla ülkedeki binlerce çiftin rüyalarını gerçeğe dönüştürdüğünü” iddia ediyor.

CHA kliniğinden olayla ilgili bilgi istendi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU