5 farklı pozla köpeğinizin yatış şeklinden kişilik testi

Aslan pozisyonu, oyuncu olduklarını gösteriyor

Her bir canlı farklı davranarak kafa karıştırabiliyor (Fotoğraflar: Unsplash)

Pek çok kişinin evini paylaştığı köpekler, uyurken farklı farklı pozisyonlara girerek "Nasıl bu durumda rahat olabilirler?" sorusunu sordurabilir. 

Ancak bu düşünceyi bir kenara atarsak uyuma şekillerinden onların nasıl hissettiklerini anlamanın mümkün olduğunu görebiliriz. 

Birleşik Krallık’ta köpek eğitmenlerini sigortalayan bir şirkette çalışan Lynne Fisher, 5 farklı uyku pozisyonunun onlar için ne anlama geldiğini açıkladı. 

Yan yatma


Köpeklerde en yaygın görülen tercihlerden biri bu. Lynne, göbeklerini açan hayvanların güven gösterdiğini ifade ediyor:

Bazen uykularına böyle başlamazlar. Önce sfenks ya da aslan pozisyonundadırlar ama sonra buna geçerler. Eğer yan yattıklarını görürseniz, bu onların güzel ve derin bir uyku uyuduğunun kesin kanıtıdır. En iyisi onları rahatsız etmeyin. Ama uyanıklarken böyle görürseniz göbeklerini kaşımayı ihmal etmeyin.

Kıvrılma 


Bu pozisyon onları güvende hissettiriyor. Lynne de bunun genetik bir alışkanlık olduğunu söylüyor:

Daire şeklini alarak olası tehditlere karşı küçük gözükmeye çalışıyorlar. Böylece güvende hissediyorlar. 

Dört ayaklı dostlarımız için en rahat uyuma pozisyonu da bu, çünkü vücutlarını bu sayede ısıtabiliyorlar. Bu insanlar için de içgüdüsel bir pozisyon. Bizler de üşüdüysek ve uyumaya çalışıyorsak vücudumuz kıvırırız.

Göbek üstü uyuma 


Eğer köpeğinizin vücut sıcaklığı fazla arttıysa böyle serinler. Lynne açıklıyor:

Yürüyüşten sonra eve gelen köpeklerde bu pozisyona sıklıkla rastlanır ama bu ille de yoruldukları anlamına gelmez. Soğuk zemine uzanarak vücut sıcaklıklarını dengelerler. Bu pozisyon da derin uykuda olduklarını göstermez. Onları çağırırsanız ya da başka odaya geçerseniz kendilerine gelirler.

Aslan pozu 


Bu poz, köpeğinizin oyunculuğunu gösteren işaretlerden biri olabilir. Göbek üstü uyumadan farklı olarak hayvanın bacaklarının üstüne yattığı görülebilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lynne, "Eğer köpeğinizi bu pozisyonda görürseniz, anlayın ki dinleniyorlar ama tamamıyla uyumuyorlar. Eğer sizin hareket ettiğinizi duyarlarsa onlar da muhtemelen hareketlenecektir. Eğer evcil hayvanınızla hareketli anlar yaşamak istiyorsanız, bu müthiş bir zaman. Eğer köpeğinizin en sevdiği pozisyon buysa, onun oyunculuğundan emin olabilirsiniz" diyor.

Sarılma


Bunu anlaması güç değil: Size çok yakın hissediyorlar. Lynne de şu ifadeleri kullanıyor:

Eğer köpeğinizin en sevdiği şey size sarılmaksa onur duyun zira bu size ne kadar bağlandıklarını gösteriyor. En sevgi dolu olanların bu köpekler olduğunu söylemem sürpriz olmaz. Kardeşlerini korumaya eğilimli olurlar.

 

Independent Türkçe, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU