Yunan armatör Zoullas, iki çocuğunu mirasından mahrum edip her şeyi ikinci eşine bıraktı

Sofokles Zoullas, babasının sattığı bir tablonun kendisine ait olduğunu iddia etmişti

Nikolas Zoullas, 2016'da o dönem ilişki yaşadığı bir kadını 10 milyon dolar değerindeki sanat eseri koleksiyonunu çalmakla suçlamıştı (Facebook/Dormition of the Virgin Mary Greek Orthodox Church of the Hamptons)

Yunan sanat koleksiyoncusu ve armatör Nikolas Zoullas, iki çocuğunu mirasından mahrum edip bütün mal varlığını ikinci eşine bıraktı.

ABD ve İsviçre'de yaşayan 84 yaşındaki Nikolas Zoullas, Aralık 2021'de hayatını kaybetti. İki kez evlenen Yunan armatörün 5 çocuğu vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Norland Shipping & Trading Corporation adlı şirketi yöneten Nikolas Zoullas, mezun olduğu Harvard Üniversitesi'nde ve Metropolitan Sanat Müzesi'nde çeşitli komite ve kurullarda görev yapıyordu.

Nikolas Zoullas 2018'de hazırladığı vasiyette, ilk eşi Marianna Zoullas'tan olan Aleksis Zoullas ve Sofokles Zoullas adlı çocuklarına hiçbir şey bırakmamaya karar verdi. Bütün birikimini ikinci eşi Susan Bates'e veren Nikolas Zoullas, bu kişinin üç çocuğuna destek vermesini istedi.

New York Post, serveti gayrimenkul, sanat eseri, şirket ve menkul kıymetler gibi pek çok farklı kalemden oluşan Nikolas Zoullas'ın iki evladıyla ilişkisini inceledi.

Eagle Bulg Shipping adlı 800 milyon dolar değerindeki şirketin sahibi olan iki kardeşin, babalarıyla arasının çalkantılı olduğu görüldü.

Sofokles Zoullas'ın 2017'de babasına açtığı bir davada Aleksis Zoullas şöyle konuştu:

Nikolas, Sofokles ayrılınca kızmıştı.

Zira Sofokles Zoullas, 2000'lerin başında Norland'ı bırakıp kendi şirketini kurmuştu.

Haberde iki kardeşin, Aleksis Zoullas'ın 2007'de düzenlenen düğününde o dönem İsviçre'de yer alan aileye ait depodaki sanat eserleriyle ilgili endişelerini babalarıyla paylaştığı yazıldı.

Nikolas Zoullas, "Biz bir aile olduğumuz için herhangi bir işlem yapmaya gerek duymadım" derken sanat eserleriyle ilgili herhangi bir anlaşmazlık yaşanmayacağına dair güvence verdiği öne sürüldü.

Ancak iddiaya göre armatör, Fransız ressam Claude Monet'nin "Sainte-Adresse" adlı şimdi ABD'deki Ulusal Sanat Galerisi'nde yer alan tablosunu 900 bin dolara Naxos Art adlı bir şirkete sattı. Naxos'da kısa süre sonra müzayede evi Christie's aracılığıyla tabloyla 3,9 milyon dolar elde etti.

Sofokles Zoullas ise tabloyu, dedesi Sofokles N. Zoullas'ın 1995'te kendisine hediye ettiğini öne sürmüştü.

Aleksis Zoullas da babasının depodaki başka sanat eserleriyle kaçtığını iddia etmişti.

Öte yandan ikili yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Harika ve karışık bir hayat yaşayan babamızın yasını tutuyoruz. Ona saygı duymuş ve sevmiş olsak da maalesef bir düşükteyken yaptığı seçimlerinin çoğuna, özellikle de hayatının ilerleyen dönemlerindekilere, katılmıyoruz.



Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU