Kuzey Kore'den "yeni tip taktik güdümlü silah" testi

Pyongyang'ın bu yılki füze denemesi 13'e ulaştı

38 yaşındaki Kim Jong-un, 2011'den beri Kuzey Kore lideri (KCNA)

Kuzey Kore (Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti - KDHC), "yeni tip taktik güdümlü silah" test ettiklerini duyurdu.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) bugün geçtiği haberde ülkenin lideri Kim Jong-un'un testi gözlemlediğini bildirdi. Haberde şu ifadeler yer aldı:

Yeni tip taktik güdümlü silah sistemi, cephe hattındaki uzun menzilli topçu birliklerinin ateş gücünü önemli ölçüde iyileştirmede ve taktik nükleer bomba operasyonunun verimliliğini artırmada büyük önem taşıyor.

KCNA, testin ne zaman gerçekleştiği ve füzeyle ilgili hiçbir ayrıntı vermedi. Kim’in, bir askeri araştırma ekibine "savunma becerilerini ve nükleer savaş güçlerini daha da geliştirme konusunda önemli talimatlar verdiği" yazıldı.

Kuzey Kore’nin bu yılki füze denemesi 13'e ulaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Güney Kore (Kore Cumhuriyeti) ordusu, Kuzey Kore’nin cumartesi geç saatlerde doğu kıyısından denize doğru fırlatılan ve yaklaşık 110 kilometre uçan iki roket tespit edildiğini duyurdu.

Testin, ABD ve Güney Kore’nin yarın başlayacak ortak askeri tatbikatının hemen öncesinde yapılması da dikkat çekti.

ABD merkezli Carnegie Uluslararası Barış Vakfı üyesi Ankit Panda, silahın muhtemelen kısa menzilli balistik füze olduğunu söyledi.

Yine ABD merkezli Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi’nden Duyeon Kim de Pyongyang’ın, Washington ve Seul’un tatbikatını testle protesto etmiş olabileceğini ifade etti.

 

Independent Türkçe, Reuters, AFP, AP

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU